|

Bakan Efkan Ala: Teröristin kimliği belirlendi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Elazığ saldırısı bir minibüsle düzenlendi. Araç çalıntı. Diyarbakır'dan başka plaka verilerek aracın çıktığı bilgisine ulaşıldı. Yol kontrolleri yapılmış ama bu araç ara yollardan Elazığ'a gelmiş. Bir kişi başka ilde gözaltına alındı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliği belli oldu" dedi.

Yeni Şafak
16:14 - 19/08/2016 Cuma
Güncelleme: 16:40 - 19/08/2016 Cuma
Diğer

İçişleri Bakanı Efkan Ala, NTV canlı yayınında sorularını yanıtladı. Elazığ, Bitlis ve Van'daki terör saldırılarıyla ilgili konuşan Ala, Elazığ'daki intihar eylemini gerçekleştiren teröristin kimliğinin belirlendiğini açıkladı.



Bakan Ala'nın açıklamalarından satır başları şöyle:



"Elazığ'daki saldırısı bomba yüklü araçla yapıldı. 3 polisimiz şehit oldu, 217 kişi yaralandı, 115'i polis 102'si sivildi. 83'ü hastanede bir kişinin durumu kritik. Saldırıyla ilgili bir kişi başka bir ilde gözaltında. PKK'nın aracı nereden aldığı nasıl getirdiği götürdüğü berraklaştı. Bir takım hususlar ortaya çıktı. Diyarbakır'dan Elazığ istikametine doğru gideceği istihbarat bilgisi alındı. O plakalı araç değil, bu araç gelmiş patlatmış. Bomba yüklü araç ara yollardan Elazığ'a gelmiş. Nasıl yol buldu da girdi soruşturmacı görevlendirdim müfettişler inceleme başlattı. Ana yollardan değil de köy yollarından gelmiş. Teröristin kimliği belirlendi."










#Efkan Ala
#Elazığ
#PKK
8 yıl önce