|

Bakan Işık: ABD tavrını değiştirmeli

Rakka operasyonuna terör örgütü YPG'nin de katılacağı iddialarını değerlendiren Milli Savunma Bakanı Işık, "Bunun olmaması gerektiğini biz söylüyoruz. ABD'nin bu noktadaki tavrını değiştirmesini istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak
13:19 - 27/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:48 - 27/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Milli Savunma Bakanı Işık, "Rakka operasyonunda YPG'li teröristlerin bulunacağı iddiasına" ilişkin ABD'ye tepkide bulundu.



Türkiye'nin böyle bir durumun olmaması gerektiğini söylediğini hatırlatan Işık, "Alternatif konusunda, Türkiye'nin bu alternatifi oluşturma yeteneği var. O bölge insanından oluşacak özellikle Özgür Suriye Ordusu bünyesinde yeterli gücün oluşturulacağını biz söylüyoruz" dedi. ABD'nin tavrını bu yönde değiştirmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Işık, "Bu konuda da sonuna kadar ısrarcı olacağız" ifadelerini kullandı.



"ABD sözünün arkasında dursun"


Münbiç'teki PYD/PKK unsurlarının çekilmesi konusunda ABD'nin sözü olduğunu hatırlatan Işık, şunlar şöyle:



  1. ABD, bu konuda sözünün arkasında durduğunu bize ifade ediyor. Bu saatten sonra sadece söze değil icraata bakmak durumundayız. Bir an önce inşallah verdikleri sözleri yerine getirirler. Yoksa Türkiye gereğini yapmakta tereddüt etmez.
ABD'li komutanın sözleri


DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun ABD'li komutanı Townsend, planladıkları Rakka operasyonunda terör örgütü YPG'nin de yer alacağını kaydetti. Türkiye, ABD'ye "Rakka operasyonunda YPG varsa biz yokuz" şeklinde şartını sunmuş, ABD ise Türkiye'ye teminat vermişti.




#Milli Savunma Bakanı
#Fikri Işık
#Rakka Operasyonu
7 yıl önce