|

Tarihi bir dönüm noktası

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Artık Doğu Kudüs, Filistin devletinin başkentidir ve bu zirveye katılıp bildiriye imza atan ülkelerin tamamı Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu kabul ve ilan etmişlerdir. Bu, Filistin meselesinde, Filistin davasında, İsrail-Filistin arasındaki anlaşmazlıklarda tarihi bir dönüm noktasıdır, tarihi bir karardır.” dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 08:42 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ
​Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ

İslâm İşbirliği Teşkilâtı’nın Doğu Kudüs’ü Filistin’in başkenti ilan etmesini tarihi bir dönüm noktası olarak nitelendiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Artık Doğu Kudüs, Filistin devletinin başkentidir ve bu zirveye katılıp bildiriye imza atan ülkelerin tamamı Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu kabul ve ilan etmişlerdir. Bu, Filistin meselesinde, Filistin davasında, İsrail-Filistin arasındaki anlaşmazlıklarda tarihi bir dönüm noktasıdır, tarihi bir karardır” dedi.

YENİ BİR SAFHAYA GEÇİLDİ

Bozdağ, “Dün (önceki gün) İstanbul’da tarihi bir zirve yapılmıştır. Filistin davasında bir dönüm noktası yaşanmıştır, yeni bir safhaya geçilmiştir. Bugüne kadar olandan başka, farklı bir durum ortaya çıkmıştır. Artık başkenti tanınan bir Filistin devleti vardır, bu devletin ve başkentinin tanınması çağrısı net şekilde ortaya konmuştur” şeklinde konuştu.

KUDÜS ÇÖZÜLMEDİKÇE SORUNLAR BİTMEZ

Kudüs meselesi çözülmedikçe Ortadoğu’daki sorunların çözülmeyeceğinin çok aşikâr olduğunu belirten Bozdağ, “Onun için Kudüs’e dönük hesap yapanlar, Kudüs’ün tarihi, uluslararası hukuk ve anlaşmalarla tayin edilmiş statüsünü değiştirmeye kalkanlar, oldubittilerle bunu değiştiremeyeceklerini umarım anlamışlardır. Anlamadılarsa, tabii onlara anlatacak usuller neyse elbette onu da İslâm dünyası gerektiği zaman yapacaktır” ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN'İN SAHİPSİZ
OLMADIĞINI GÖSTERDİK

Zirvenin, İslâm dünyasının, Kudüs’ün, Filistin’in sahipsiz olmadığının bütün dünyaya ilanı anlamını taşıdığını vurgulayan Bozdağ, zirvede ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararının yok hükmünde olduğunun yüksek sesle bütün dünyaya duyurulduğunu belirtti. “Zirve, Cumhurbaşkanımızın her zaman ifade ettiği gibi dünyanın 5’ten büyük olduğu gerçeğinin farklı bir şekilde ifadesi olmuştur” diyen Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti:

KARAR ERDOĞAN’IN ÇAĞRISIYLA ALINDI

“Cumhurbaşkanımız ve İİT Zirvesi Dönem Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin çağrısı üzerine Türkiye’nin öncülüğünde tarihi bir zirve, olağanüstü bir toplantı yapıldı. Tarihi kararlar alındı. Bu kararlar, İslâm dünyası bakımından önemli olduğu gibi dünya bakımından da son derece önemli kararlardır. Tarihi bir zirvedir, İslâm dünyası bakımından milat niteliğindedir. Filistin davası bakımından da son derece önemli bir dönüm noktası olmuştur.”

#Türkiye
#Kudüs
#Bekir Bozdağ
6 yıl önce