|

Bir yılda 34 seyahat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışı maratonu ile 2017’de yine baş döndürdü. 2017 trafiğine Tanzanya ile başlayan Erdoğan, yılın son ziyaretini 25-27 Aralık tarihlerinde yine Kara Kıta’ya yapacak.

Yeni Şafak ve
11:19 - 18/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:26 - 18/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

2017’de

34 yurt dışı programı

gerçekleştiren Cumhurbaşkanı

Recep Tayyip Erdoğan

’ın 2017’de son durağı Afrika ülkeleri Sudan, Çad ve Tunus olacak.

Erdoğan, 2017 yılının yurt dışı maratonunu 22 Ocak’ta Tanzanya ile başlatmıştı. Erdoğan, aynı program kapsamında Tanzanya’dan sonra Mozanbik ve Madagaskar’a gitmişti.

ŞUBAT AYI KÖRFEZ ÜLKELERİNE

Şubat ayında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan körfez ülkelerine gitti. Erdoğan sırası ile Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar’a uçtu. Körfez krizinin çözülmesi konusunda büyük çaba harcayan Erdoğan, Katar ve Kuveyt’e 3 ziyaret Suudi Arabistan’a ise 2 ziyaret gerçekleştirdi.




EN ÇOK RUSYA’YA

Erdoğan’ın en çok gittiği ülkeler arasında Rusya ilk sırayı aldı. Rusya’ya ilk ziyaret 10 Mart tarihinde gerçekleşti. Erdoğan ve Putin 2017 yılının ilk görüşmesinde Suriye ve terörle mücadele konusunda değerlendirmeler yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra 3 defa daha Putin ile Rusya’da bir araya geldi. Görüşmelerde ana konu hep Suriye için atılacak adımlar ilk sırada yer aldı. Erdoğan ve Putin 2017 yılı içinde 8 kez bir araya geldi. Görüşmelerde Suriye’nin yanı sıra S-400’ler, Türk akımı ve bölgesel konular değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Astana süreci ve bölgesel konuları değerlendirdiği bir diğer ülke ise İran oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 Ekim’de İran’a ziyaret gerçekleştirdi.



İKİ KEZ ABD’YE ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında ABD de yer aldı. Erdoğan iki defa ABD’ye gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlk ABD ziyaretini 15-16 Mayıs’ta gerçekleştirdi. Bu ziyaret ABD Başkanı Donald Trump ile ilk yüz yüze temas olma özelliği taşıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’ye ikinci ziyaretini ise 17 Eylül tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kongresi kapsamında gerçekleştirdi.




İPEK YOLU CANLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 12 Mayıs’ta gerçekleştirdiği Çin ziyareti ise Avrasya’da ticaretin geliştirilmesi açısından büyük önem taşıdı. Erdoğan, tarihi ipek yolunun yeniden canlandırılması için Uluslararası İşbirliği İçin Kuşak ve Yol Forumu’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 65 yıl sonra gerçekleştirdiği Yunanistan ziyareti de öne çıkan yurt dışı temasları arasında yer aldı.

#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce