|

Bunun adı vatana ihanettir

ABD, 17-25 Aralık kumpasıyla Türkiye’ye ekonomik darbe vurmak isterken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı iş adamlarının paralarını yurt dışına kaçırma gayretinde olduğunu söyledi. Erdoğan, “Buradan kabinemize sesleniyorum: Bunların hiçbirine çıkış için asla izin vermemelisiniz; çünkü bu adımlar ihanet-i vataniyedir” dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 4/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:32 - 4/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
AK Parti Muş İl Kongresi'nden önce vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün de belini kırdık mı? Kırıyor muyuz? Son bir hafta içerisinde binin üzerinde teröristi etkisiz hale getirdik. Durmak yok, milletin huzurunu kaçıran kim olursa olsun bedelini ödeyecek" dedi.
AK Parti Muş İl Kongresi'nden önce vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün de belini kırdık mı? Kırıyor muyuz? Son bir hafta içerisinde binin üzerinde teröristi etkisiz hale getirdik. Durmak yok, milletin huzurunu kaçıran kim olursa olsun bedelini ödeyecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye yönelik yeni bir oyuna dikkat çekti. Erdoğan, “Bazı haberler alıyorum, bazı sinyaller alıyorum. Bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gibi gayretlerinin olduğunu duyuyorum. Buradan sesleniyorum: Bunların hiçbirine çıkış için asla izin vermemelisiniz; çünkü bu adımlar ihanet-i vataniyedir” dedi.

AK Parti Muş İl Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bazı iş adamları üzerinden sahnelenmeye çalışılan yeni bir oyuna dikkat çekerek, buna izin verilmeyeceğini belirtti. Erdoğan, özetle şunları söyledi: Türkiye’yi askeri, ekonomik ve diplomatik olarak büyütürken komşularımız başta olmak üzere yardıma ihtiyacı olanların yardımına koşuyoruz. Bölgemizin her yerinde tüm mazlumların yaralarına merhem olduk. 15 yıl önce paralarımızda 6 sıfır vardı, biz bu 6 sıfırı attık mı? Tuvalete 1 milyona gidilen bir yer vardı. Sıfırları attık 1 liraya gider hale geldik.

ASLA İZİN VERMEYİN

Şu anda IMF’ye borcumuz var mı? IMF bizden borç istiyor. IMF kapısında3-5 cente muhtaç olan bir Türkiye vardı. Şimdi Türkiye’ye bir kumpas uyguluyorlar. Bazı haberler alıyorum, bazı sinyaller alıyorum. Bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gibi gayretlerinin olduğunu duyuyorum. Buradan sesleniyorum, önce kabinemize sesleniyorum, bunların hiçbirine çıkış için asla izin vermemelisiniz. Çünkü bu adımlar ihanet-i vataniyedir. Bu ülkede kazanıp bu ülkenin varlıklarını yurt dışına kaçırmaya çalışanlara biz asla iyi nazarla bakamayız. Merkez bankamızın varlığı 27,5 milyar liraydı şu an 117 milyar gibi bir rakamdayız. Yükselecek, şartlar ne olursa olsun.

BAĞIMSIZ TÜRKİYE’Yİ HAZMEDEMİYORLAR

Siz son günlerde sergilenen çifte standartları takip ediyorsunuz değil mi? Hans’a, Corc’a, Mayk’a göre değil Hasan’a, Ali’ye, Ahmet’e göre hareket etmemiz birilerini rahatsız ediyor. Alışmışlar emir kipiyle hareket eden Türkiye’ye. Bağımsız Türkiye’yi hazmedemiyorlar.

BİZİ SADECE BM'NİN KARARLARI BAĞLAR

Mesela ne yapmışız? Sözleşmemiz olan bir ülkeden vatandaşımız kışın üşümesin diye doğalgaz satın almışız. Diğer ülkeler gibi bizi de sadece BM’nin kararları bağlar. Türkiye bu kararları harfiyen uygulamıştır. Üstelik bizim yaptığımız işin müttefiklik ruhuna aykırı bir durumu da yok. Hadi işin ticari boyutunu bir kenara bıraktık. Ortada bir ticari hesaplaşma varsa onu da kendi mecrasında takip etmek gerekir. Asıl önemli olan meselenin siyasi bir zemine çekilmeye çalışılmasıdır.

ŞANTAJA BOYUN EĞMEYİZ

Buna rağmen ülkemize yönelik suçlamalar akıl alır gibi değil. Tamamı FETÖ’nün servis ettiği, ana muhalefet partisinin eski milletvekillerinin kuryelik yaptığı asılsız belgeler. Bu dava 17-25 Aralık kumpasının okyanus ötesine taşınmış halinden başka bir şey değildir. Ortada bir mahkeme yoktur. Sadece şantaj malzemesi üretme gayreti vardır. Kimse kusura bakmasın, biz bu şantaja boyun eğmeyiz. 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü alçakların silahlarla sindiremediği bu milleti, FETÖ’nün kuklası olmuş mahkemeler de sindiremez.

  • Bu oyuna gelmeyiz
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Ağrı 6. Olağan Kongresi’nde Türkiye üzerine oynanan oyunlara ilişkin önemli mesajlar verdi. Bu senaryoların başarılı olamayacağını vurgulayan Erdoğan, “Uzun zamandır müttefiklik ettiğimiz ülkelerle çok farklı noktalara savrulduk. Burada oyun bozanlık yapan asla Türkiye olmamıştır. Suriye ve Irak’ta yaşanılan sıkıntıların nedeni bölge halkı ve bize ikiyüzlü davranılmış olmasıdır. Şimdi bizi ülkemizle ve siz kardeşlerimizle bütün bunlarla ilgili senaryolara boyun eğmedik diye cezalandırmaya, yargılamaya, itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar, Amerika. Senaryo belli, tezgah belli. Bunu ülkemizdeki işbirlikçileri aracılığıyla yapıyorlar, FETÖ ile birlikte yapıyorlar. Bu oyuna bizi getiremeyeceksiniz bunu böyle bilin” dedi.
Tıp fakültesi müjdesi

Kongreden önce salon dışında toplanan vatandaşlara da hitap eden Erdoğan, “İbrahim Çeçen Üniversitesi’ne tıp fakültesini de getireceğiz. Hastanemizde biraz gecikmeler oldu. Mart ayına kadar da hastanemizi bitireceğiz. Tıp Fakültesindeki öğrenciler eğitimlerini bu hastanede alacak. Belediyeyi kime verdiğiniz belli. 3.5 yıldır alanlar şu Ağrı’ya ne hizmet verdiler? Arka sokaklar şuralar buralar bir hizmet gördük mü? Seçtiğiniz belediye başkanı nerede? Emaneti kime veriyorsanız hesabı da ondan sormalısınız. Ama emaneti verdiğiniz kişi ortada yok. Mecburen kayyuma belediyeyi teslim ettik. Valimiz aynı zamanda kayyum olarak hizmeti sürdürüyor. Kalan 16 ayda da hizmet başarılı bir şekilde devam edecek” dedi. Erdoğan, şöyle devam etti: “Biz tek millet olacağız. Bizde Türkçülük, Kürtçülük, Lazcılık, şuculuk, buculuk yok. Vatanımızı bölmeye çalışanlara da fırsat vermedik vermeyeceğiz. Tenrürek’ten tutun, Cudi’de, Gabar’a bütün teröristleri gömdük gömüyoruz ve gömeceğiz."

#FETÖ
#Muş
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce