|

Kılıçdaroğlu’nu kullanıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye yönelik yeni bir oyuna dikkat çekti. Türkiye’ye diz çöktürmek için tüm piyonların sahaya sürüldüğünü belirten Erdoğan, “PKK’yı bunun için azdırdılar, FETÖ’yü bunun için sahaya sürdüler, DEAŞ’ı bunun için üzerimize saldılar hatta şu anda ana muhalefetin, diğer adıyla ana hıyanetin başında bulunan zatı da aynı amaçla kullanıyorlar” dedi

Yeni Şafak ve
08:00 - 4/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:56 - 4/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti Muş İl Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bazı iş adamları üzerinden sahnelenmeye çalışılan yeni bir oyuna dikkat çekerek, buna izin verilmeyeceğini belirtti.

Türkiye’ye diz çöktürmek için tüm piyonların sahaya sürüldüğünü belirten Erdoğan, “PKK’yı bunun için azdırdılar, FETÖ’yü bunun için sahaya sürdüler, DEAŞ’ı bunun için üzerimize saldılar hatta şu anda ana muhalefetin, diğer adıyla ana hıyanetin başında bulunan zatı da aynı amaçla kullanıyorlar. Ülkemizde elde edemedikleri neticeye, binlerce kilometre ötede aynı tezgahla, malzemeyle, senaryoyla ulaşmanın gayreti içindeler. Milletimiz şunu bilsin ki bu saldırıların, iftiraların, oyunların hiçbiri birbirinden bağımsız değildir. Hepsi de aynı gayeye yöneliktir, hepsi de Türkiye’ye diz çöktürmeyi amaçlamaktadır, hepsi de milletimizi birbirine düşürmeyi hedeflemektedir. İstedikleri kadar uğraşsınlar, başaramayacaklar” dedi.

Biçtikleri rol belli

Erdoğan, “Ana muhalefetin başındaki zata rol biçtiklerini görüyoruz. FETÖ’nün trolleri sosya medyadan, CHP’nin trolü Meclis kürsüsünden aylarca iftira kampanyaları yürüttüler. Bu zat FETÖ’cü televizyon kanallarının değişmez konuğu olmuştu. Milletvekilleri de FETÖ’nün gazetelerinde kapı nöbeti tutuyordu. 15 Temmuz’da, o gece bizler Yeşilköy’de havalimanına geldik, 10 binler oradaydı. Bu zat bir darbe olduğu zaman tankların önüne önce ben çıkarım diyordu. Peki bu bay Kemal benden önce havalimanına geldi. Geldiği zaman oradaki arkadaşları onu karşıladılar ve tanklar oradaydı. Arkadaşları tankların başındakilerle görüştüler, haber verdiler. Bay Kemal tankların arasından yürüdü arabasına bindi, Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine gitti. Ondan sonra da utanmadan ne dedi? Bu bir kontrollü darbedir dedi. Kontrollü darbenin sanığı sensin” ifadesini kullandı.

Kasetle gelen dekontla gider

Erdoğan, “Son olay, kaset operasyonuyla bu zatı CHP genel başkanlığına taşıyanların 2019 seçimlerine farklı bir isimle gitmek istediklerine işaret ediyor. Gidicidir Bay Kemal. Bu zatın siyasette son kullanım süresini tamamladığı anlaşılıyor. Geçen hafta tongaya bastırılmasının başka izahı olamaz. Yine FETÖ’nün, sosyal medya tetikçilerinin servis ettiği yalan yanlış bilgileri servis etti. Biz yalanlarını ortaya çıkardıkça daha büyük yalanlar söylüyor. Ticaretten anlayan, eskilerin deyişiyle ‘Ali okulu’nu bitiren herkes kağıdı okuyunca meselenin ne olduğunu anlar. Bu zat okuduğunu da anlamıyor. Yıllarca SSK’nın neden battığı şimdi ortaya çıkıyor. Son kullanma süresini tamamladığı anlaşılıyor. Kasetle gelen dekontla gider, bu böyle bilinsin” diye konuştu.

#Recep Tayyip Erdoğan
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
6 yıl önce