|

CHP'li Sarıgül'den Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini söyleyip 'kafa buldum' diyen Abdüllatif Şener'e: Omurgasız zikzakçı

CHP'li Abdüllatif Şener, seçimlerin iki turunda da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini söyleyip partisinden istifa ettiğini söylemişti. Şener, partiden kendisine gelen tepkiler sonrası söylem değiştirerek, açıklamalarını 'kafa bulmak için' yaptığını ifade etmişti. Söz konusu açıklamayı TBMM'de değerlendiren CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Şener için oldukça sert ifadeler kullandı. Şener'i 'omurgasız' olarak niteleyen Sarıgül, "Omurganız yoksa, duruşunuz yoksa, bir kere ihanet ettiyseniz ömür boyu ihanet edersiniz. Zikzak yapan siyaset adamlarının ömrü çok kısa olur." ifadelerini kullandı.

19:05 - 20/06/2023 Salı
Güncelleme: 22:17 - 20/06/2023 Salı
Yeni Şafak
CHP'li Mustafa Sarıgül, Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini söyleyen CHP'li Şener'i topa tuttu.
CHP'li Mustafa Sarıgül, Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini söyleyen CHP'li Şener'i topa tuttu.
CHP eski Milletvekili Abdüllatif Şener, geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında, seçimlerin iki turunda da partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini söylemişti. Şener, partiden kendisine gelen tepkiler sonrası dün akşam saatlerinde söylem değiştirerek, açıklamalarını 'kafa bulmak için' yaptığını söyledi.
"Bu kadar gürültü beklemiyordum"
diyen Şener,
"Kamikaze saldırı yapıyorlar, benim üzerimden konuşanlar kendi siyasi hareketlerine zarar veriyor."
diye konuştu.

CHP'li Mustafa Sarıgül'den Abdüllatif Şener'e: Omurgasız zikzakçı

Geçtiğimiz yıllarda CHP'den ayrılıp Türkiye Değişim Partisi'ni kuran ve 14 Mayıs 2023 seçimlerinde CHP listelerinden Erzincan milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül, eski CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'in Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili açıklamalarının sorulması üzerine sert ifadeler kullandı.

Şener'i 'omurgasız' olarak niteleyen Sarıgül,
"Omurganız yoksa, duruşunuz yoksa, bir kere ihanet ettiyseniz ömür boyu ihanet edersiniz. Zikzak yapan siyaset adamlarının ömrü çok kısa olur.
" dedi.


Sarıgül'ün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Son derece üzüldüm. Bu tip konuşmalar, siyasete ve demokrasiye olan ilgiyi azaltır. Önemli görevlerde bulunmuş siyasilerin attıkları adımlara, verdikleri karara dikkat etmeleri lazım. Omurganız yoksa, duruşunuz yoksa, bir kere ihanet ettiyseniz ömür boyu ihanet edersiniz. Siyaset omurgalı insanların siyaseti olmalı. Zikzak yapan siyaset adamlarının ömrü çok kısa olur."




#Mustafa Sarıgül
#Abdüllatif Şener
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
10 ay önce