|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump ile bir kez daha görüşebilirim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısı sonrası soruları yanıtladı. ABD Başkanı Trump ile görüşmelerinden bahseden Erdoğan, uzun süredir ABD ile ortak frekans yakalayabildikleri bir görüşme olduğunu ve bu hafta yeniden görüşeceklerini söyledi.

Yeni Şafak
12:31 - 28/11/2017 Salı
Güncelleme: 13:12 - 5/12/2017 Salı
AA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Donald Trump ile geçtiğimiz hafta telefonda görüşmüştü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Donald Trump ile geçtiğimiz hafta telefonda görüşmüştü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile geçen Cuma günü gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin uzun süredir ABD ile "ortak frekans" yakalayabildikleri bir görüşme olduğunu ve bu hafta yeniden görüşeceklerini söyledi.

Suriye krizi ve Soçi ele alındı

Erdoğan ile Trump'ın geçen hafta gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde ikili ilişkilerin yanı sıra Soçi zirvesi, Suriye krizi ve bölgesel sorunların ele alındığı belirtilmişti. Görüşmenin ardından Türk yetkililer Trump'ın ABD'nin Suriye'deki Kürt gruplar PYD/YPG'ye silah yardımının bundan sonra kesileceğini söylediğini açıklamıştı.

Görüşmenin devamını yapacağız'

AK Parti'nin TBMM'deki grup toplantısında görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Trump ile telefon görüşmesi uzun süredir ABD ile ortak frekans yakalayabildiğimiz bir görüşme oldu. YPG/PYD, savunma sanayi işbirliği, FETÖ ile mücadelenin ele alındığı bu görüşmenin devamını önümüzdeki günlerde yapacağız" dedi.

Erdoğan grup toplantısının ardından gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlarken ise "Trump ile bu hafta içinde yeniden görüşeceğiz, aramazsa ben arayacağım" dedi.


#recep tayyip erdoğan
#donald trump
6 yıl önce