|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan IKBY'ye İsrail uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani yönetimindeki IKBY'de düzenlenen referandumla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Türkiye'nin yaptırımlarına işaret eden Erdoğan, "Bunlara İsrail neyi, nereden, nasıl gönderecek?" dedi.

Yeni Şafak
12:26 - 26/09/2017 Salı
Güncelleme: 12:34 - 26/09/2017 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni"nde yaptığı konuşmada, Barzani yönetimindeki IKBY'de düzenlenen referandumla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bir süredir yeni bir krizle daha karşı karşıyayız. Kuzey Irak bölgesel yönetimi, referandumu yapmakta ısrarcı davrandı. İsrail dışında girişimi destekleyen ülke ve uluslararası kuruluş da yok. Yeni çatışmaların habercisi olmaktan başka anlam taşımıyor. Yüzde 90-91 ile onaylanmış, bunun kıymeti harbiyesi var mı? Kim tanıyacak? Dünya İsrail'den ibaret değil. Kosova'yı 114 ülke kabul etti ama hala sıkıntı içinde. Sen bir İsrail ile neyi elde edeceksin?

Yaptırımları uygulamya başladığımızda ortada kalacaksın. Vanayı kapadığımızda iş bitti. Tırlar Kuzey Irak'a çalışmadığı anda bunlar yiyecek bulamayacaklar. Mecburuz, yaptırım. Bunlara İsrail neyi, nereden, nasıl gönderecek?


#Recep Tayip Erdoğan
#ıkby
7 yıl önce