|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kılıçdaroğlu' tanımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun kanlı sözlerini sert bir dille kınadı. Kılıçdaroğlu'nu 'siyasi sapkın, siyaseti bilmiyor, siyaset cahili' olarak tanımlayan Erdoğan, "Milletim biz başkanlık sistemine geçiyoruz derse sen de kuzu kuzu takip edersin" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
17:05 - 13/05/2016 Cuma
Güncelleme: 19:20 - 13/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değerlendirmeleri şöyle:


"Yatırım bedeli 1.5 milyar lira olan eser ve hizmetlerin toplu açılışını gerçekleştiriyoruz. Ey Gezi'ciler dikili ağacınız yok bu memlekette. 12 tane ağaçtan bahsetmiyoruz, ülkemizi yeşille donatıyoruz. Yapılanlar elbette önemlidir ama biz gözümüzü geleceğe dikiyoruz. Laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz iş. Halen iki mavi bayraklı sahili olan Kocaeli'de Kandıra-Kerpe sahili için de mavi bayrak alındı.Osman Gazi adını verdiğimiz Kocaeli Körfez Geçiş Köprüsü'nün son tabliyesini geçtiğimiz günlerde yerleştirdik. Gençler 2053 inşallah sizlerin olacak ama farklı olacak.



Kuzu kuzu takip edeceksin

Çıktı ana muhalefetin başındaki 'kan dökülür' diyor. Bunlar siyasi sapkınlık içindedir. Siyaseti bilmiyorlar Siyaset cahili bunlar. ABD Başkanlık sistemine geçerken kan mı döktü? Milletim biz başkanlık sistemine geçiyoruz derse sen de kuzu kuzu takip edersin. Bu ayda iki önemli gün vardır. Biri 14 Mayıs, diğeri de 27 Mayıs. Bunların ağa babalarının 14 Mayıs 1950'deki ve 27 Mayıs'taki sevinçleri neyse şimdi de duyguları aynı.



Hani siz Atatürkçü'ydünüz. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyor. Bu hakkı ne zamandan beri eşkıyalara veriyorsun ya. Kanı mafya döker. Bu zat akşam başka konuşur, sabah başka konuşur. Şizofrenik bir vakadır bu. MHP teröre karşı bizi destekliyor, CHP'nin ise gizli ortaklıkları var o yüzden konuşamıyor. Bunlarla mücadelemiz devam edecek. Kan denilen olay orada, oraya gidenler 'biz şehit olmak için gidiyoruz' diyorlar.





Mazlumun ahı yerde kalmaz

DAEŞ'in sınırlarımızdan içeriye ses çıkarmayanlar, egemenliğimizi korumamıza engel olmaya çalışıyor. Avrupa'nın, Batı'nın DAEŞ'le mücadele derdi yok. DAEŞ onlar için maymuncuk işlevi görüyor. Suriye'de yaşananlar Batılı devletlerin alınlarına kara bir leke olarak kazınıyor. Mazlumun ahı yerde kalmaz.



Zalimler için yaşasın cehennem

Nizami'yi idam ettiler. Müslüman lideri idam edenler için 'Zalimler için yaşasın cehennem' diyorum. Bunun adı vizdansızlıktır. Orada da CHP'nin benzeri bir parti var. Avrupa'da fok balıklarını düşündüğü kadar Suriyeli vatandaşları düşünmeyenlere yazıklar olsun. Kilisli kardeşlerim unutmayın 'Men sabera zafera' (Sabreden zafere ulaşır)"


#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Kocaeli
8 yıl önce