|

"Cumhurbaşkanımızın onuru benim onurumdur"

Başbakan Davutoğlu, AK Parti MYK toplantısında olağanüstü kongreye gitme kararı alındığını açıkladı. Kongrede aday olmayacağını belirten Davutoğlu, kararının nedenlerini anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında bir kriz olmadığının altını çizen Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımızın onuru benim onurumdur" diye konuştu.

Yeni Şafak
14:27 - 5/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:34 - 5/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, MYK toplantısı sonrasında olağanüstü kongrenin 22 Mayıs'ta yapılacağını açıkladı. Aday olmayı düşünmediğini de sözlerine ekleyen Davutoğlu, "AK Parti milletvekili ve neferi olarak hizmete devam edeceğini" belirtti. 5 temel hukuku gözeteceğinin altını çizen Başbakan, ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasında olan hukuka değindi. "Cumhurbaşkanımızın onuru benim onurumdur" ifadelerini kullanan Davutoğlu, şunları söyledi:



"5 temel hukuk gözeteceğimi herkesin bilmesini isterim. Birincisi Cumhurbaşkanımız ile aramızda olan insani kardeşlik hukukudur. Hiçbir spekülasyonun yapılmasını doğru görmem. Ben Cumhurbaşkanımız ile son çeyrek asırda birçok vesile ile omuz omuza oldum. Bu dostluğu her şeyden öne aldım. Başbakan Danışmanı olarak, Dışişleri Bakanı ve Başbakan olarak onunla çalıştım. Şunu bir kez daha ifade ediyorum: Ne gelişme olursa olsun, ben verdiğim söze sadığım. Hiç kimse benim ağzımdan Cumhurbaşkanımız aleyhine tek bir söz duymadı, duymayacak. Cumhurbaşkanımızın onuru benim onurumdur. Onun ailesi benim ailemdir. Burada, kimsenin bundan sonra yeni fitne kapıları açmaya niyetlenmemesi icap eder."





Davutoğlu: Şimdi birlik vaktidir AK Parti'nin kongre tarihi belli oldu








#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
8 yıl önce