|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başbakan'ın kendi kararı

AK Parti'de alınan olağanüstü kongre kararına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kongre süreci Başbakan'ın kendi kararı, hayırlı olsun" diye konuştu.

Yeni Şafak
13:07 - 5/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:32 - 5/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 1 gün öne çekilen Haftalık Olağan Görüşmesi dün gerçekleşti. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği görüşme 40 dakika gecikmeli olarak 18.40'ta başladı. 2 saate yakın süren görüşmenin ardından, AK Parti'de olağanüstü kongre kararı alındı.



Yeni Şafak'ın edindiği bilgilere göre görüşme gayet olgun ve iyi geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, "Aslolan davadır" diyerek yalan iftira ve tezvīratlara kulak asılmaması gerektiğine dikkat çekti. Başbakan Davutoğlu davanın bir neferi ve partinin mensubu olmaya devam edeceğini söyledi.



"Başbakan'ın kendi kararı, hayırlı olsun"


Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti MYK toplantısının ardından açıklama yapıyor. Davutoğlu'nun açıklamasından hemen önce kongre kararını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kongre süreci Başbakan'ın kendi kararı, hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.





AK Parti kongreye gidiyor





#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Başbakan Davutoğlu
8 yıl önce