|

Diplomasi mücadelesi başlıyor

ABD Başkanı Trump’un Kudüs kararına karşı dünyaya çağrı yapan, telefon diplomasisini devreye sokan, İslam İşbirliği Teşkilatı’nı toplantıya çağıran Türkiye Filistin’e de bir heyet gönderiyor.

Yeni Şafak ve
08:00 - 9/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:32 - 9/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Sivil toplum kanalıyla da Kudüs’ün hukuki statüsünün değiştirilecek her türlü adımdan uzak durulması gerektiği mesajı dünya ile paylaşılacak.
Sivil toplum kanalıyla da Kudüs’ün hukuki statüsünün değiştirilecek her türlü adımdan uzak durulması gerektiği mesajı dünya ile paylaşılacak.

Türkiye bu adımların yanı sıra, başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere tüm uluslararası platformlarda ABD’nin kararından vaz geçmesi için girişimde bulunacak.

ÇALIŞMALAR ARTACAK

Sivil toplum kanalıyla da Kudüs’ün hukuki statüsünün değiştirilecek her türlü adımdan uzak durulması gerektiği mesajı dünya ile paylaşılacak. Bu çerçevede tarih ve sosyal gerçekler anlatılacak. Hukuk çerçevesinde barış ve güvenliğe sahip çıkılmasına vurgu yapılacak. Filistin’i bağımsız devlet olarak tanımamış ülkeler de yakın markaja alınacak. Filistin’i tanımaları için kulis çalışmaları her platformda artırılacak.

KAMPLARA ZİYARET

TBMM Filistin Dostluk Grubu Başkanlığı, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu ile İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği Türk Grubu Başkanlığı ortak çalışmalar yürütecek. İlk etapta Filistin Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve beraberinde üç milletvekili bugün Lübnan’a gidecek. Lübnan’da Filistin kamplarını ziyaret edecek heyet Filistin’de okul açılışı da yapacaklar.

BARIŞA AĞIR BİR DARBEDİR

Lübnan’a gitmeden önce konuşan Turan, “Bu aynı zamanda dünyaya bir cevap niteliği de taşıyacak” dedi. Bu kararın geri çekilmesi için mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyen Turan, ABD yönetiminin aldığı kararın kabul edilemez ve yok hükmünde olduğunu söyledi.

#Kudüs
#ABD
#Türkiye
6 yıl önce