|

Eski Genelkurmay Başkanı Özkök 15 Temmuz Komisyonu'na bilgi verdi

15 Temmuz Komisyonu'na bilgi veren eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, 2004'teki MGK'da örgütle ilgili karar alındığını ancak sonraki süreçte "Pek bir şey yapılmadığını" söyledi. FETÖ'nün neyi amaçladığını Kara Kuvvetleri Komutanı olduğunda anladığını belirten Özkök, teröristbaşı Gülen'in o dönem sarf ettiği, "Günü gelince çıkacağız" sözüne işaret etti.

Yeni Şafak
13:15 - 19/10/2016 Wednesday
Güncelleme: 14:34 - 19/10/2016 Wednesday

15 Temmuz Komisyonu eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ü dinledi. Özkök'ün "Temizlik için elimizden geleni yaptık. 2004'teki MGK'ta karar alındı ama bir şey yapılmadı" dedi.



Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişiminin araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'na geldi. Hilmi Özkök, dönemin Genelkurmay Başkanı iken 2004 yılında toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında kuvvet komutanlarıyla birlikte FETÖ'ye karşı hükümeti kesin bir dille uyardıklarını kaydetti.



2004 yılındaki MGK'da konuyla ilgili 'icra planı' adı altında karar alındığını belirten Özkök, takip eden süreçte "Pek fazla bir şey yapılmadığını" savundu. Örgütle ilgili uyarılar yaptığını dile getiren Özkök, 2006 yılında emekli olduğunu hatırlattı.



"2000 yılında anladım"


Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu 2000 yılında örgütün ne amaçladığını anladığını ifade eden Özkök, "O meşhur konuşması vardı. 'Günü gelince çıkacağız' diye. Emin olduk bu örgüt örgütleniyor ve iyi işler peşinde değil. Genelkurmay Başkanı olduktan sonra daha ciddiyetle eğildim" dedi.



"O dönem 'Fetullahçılık suçtur' diye bir kanun yok"


Öte yandan Hilmi Özkök, 'Fetullahçılık suçtur' diye bir kanun olmadığını bu nedenle yakalananların disiplinsizlik suçuyla silahlı kuvvetlerden attıklarını söyledi.



"Başıma çok sıkıntılar geldi"


İnançlı biri olmamasının kendisi açısından sıkıntıya yol açtığını söyleyen Özkök şunları söyledi:



  1. Biz harp okulundayken namaz kılardık. Her terhis olan devrem mevlid okuturdu kışlada, şerbet dağıtırdı. Ama bu kullanıldı. Biz görevde iken dini konuların tamamen ayrı tutulmasını isterdik. Ben de inançlı bir insan olduğumu hiçbir zaman saklamadım; onun için de başıma çok sıkıntılar geldi. Ama bir defa makamımda namaz kılmamışımdır, kimse de görmemiştir. O ayrı, o ayrı.

#Hilmi Özkök
#FETÖ Darbe Girişimi
#15 Temmuz Komisyonu
8 years ago