|

Fidan’ın çıkışını beklediler

Darbe girişiminin açığa çıkması üzerine telaşa kapılan FETÖ’cülerin, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Genelkurmay Karargahı’ndan ayrılmasının ardından harekete geçtiğini gösteren görüntüler ortaya çıktı. Görüntülere göre Fidan, saat 20.22’de Karargahtan ayrılıyor. Bu dakikadan sonra hainler darbe girişimine başlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:28 - 2/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
FETÖ’cülerin, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Genelkurmay Karargahı’ndan ayrılmasının ardından harekete geçtiğini gösteren görüntüler ortaya çıktı.
FETÖ’cülerin, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Genelkurmay Karargahı’ndan ayrılmasının ardından harekete geçtiğini gösteren görüntüler ortaya çıktı.

15 Temmuz gecesi darbecilerin işgal ettiği Genelkurmay Karargahı’nda yaşananlara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıkmaya devam ediyor. Genelkurmay Karargah iddianamesine de giren bilgilere göre, darbe girişiminin 16 Temmuz 2016 günü saat 03.00’da başlaması planlandı. Ancak 15 Temmuz günü MİT Müsteşarlığı’na yapılan ihbar üzerine Hakan Fidan, Genelkurmay Karargahı’na geldi ve Orgeneral Hulusi Akar ile görüştü. Bu sırada, Akar’ın talimatıyla tüm uçuşlar durduruldu. Bunun üzerine tutuşan cuntacılar darbe girişimini erkene çekti ve Fidan’ın Karargahtan ayrılmasıyla düğmeye bastı.

KARARGAHTA 2 SAAT 12 DAKİKA

Görüntü kayıtlarına göre, MİT Müsteşarı Fidan, saat 18.10:40’da karargaha giriyor. Akar ile görüşen Fidan, yaklaşık 2 saat 12 dakika sonra yani saat 20.22:22’de karargahtan ayrılıyor. Fidan’ın Karargahta olduğu saatlerde dikkat çeken bir görüntü kaydedildi. Akar’ın talimatıyla tüm uçuşlar durdurulurken, saat 18.24:17’de dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak’ın karargahtan ayrıldığı görülüyor. Çolak, Akar’ın talimatıyla MİT’e gelen ihbarın doğruluğunu araştırmak üzere Kara Havacılık Komutanlığı’na gitmişti.


FİDAN AYRILDI HAREKAT BAŞLADI

Fidan’ın saat 20.22’de karargahtan ayrılmasıyla darbede faal rol alan cuntacıların telaşı görüntülere yansıyor. Yaklaşık 3 dakika sonra (20.25:14) ilkin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın eski emir astsubayı Serhat Pahsa görüntülere giriyor. Koşuşturma halinde görülen Pahsa’nın telaşı dikkat çekiyor.

BAŞDANIŞMAN GÖRÜNTÜDE

Pahsa’dan saniyeler sonra da Genelkurmay Başdanışmanı Orhan Yıkılkan görülüyor. Fidan’ın ayrılışını takip eden, hatta koridora çıkarak arkasından baktığı belirlenen Yıkılkan’ın saat 20.25:48’de merdivenlerden makam katına çıktığı görülüyor. Yıkılkan’ın saat 20.30:57’de de makam katından inerek sol tarafta bulunan çalışma odaları yönüne gittiği görüntülere yansıyor.


DİŞLİ ELİNDE ÇANTAYLA

20:49’da cuntacı general Mehmet Dişli’nin elinde çanta ile komuta katından inerek Yıkılkan’ın bulunduğu sol taraftaki çalışma odalarının bulunduğu tarafa gittiği görülüyor. Yaklaşık 2 dakika sonra da Dişli ve Yıkılkan birlikte komuta katına çıkıyor. Ancak bu sefer Dişli’nin elinde çantanın yerine bir kağıt olduğu görülüyor. Yıkılkan’ın elinde de dosya bulunuyor. Ardından Dişli, makama girerek Orgeneral Akar’a darbeyi tebliğ etti.

KARARGAHI DİNLEYEN DİĞER İSİM DE GÖRÜNTÜDE

Hulusi Akar’ı dinleyen bir diğer isim olan eski astsubay Şener Doğrugören’in de darbe girişiminin erkene alınmasının ardından görüntülere girdiği görülüyor. Doğrugören’in de saat 20.36:28’de komuta katından inerek sol tarafta bulunan çalışma odaları yönüne doğru gittiği ve bir süre bölgede bulunduğu belirlendi. 21.14:18’de de kameraya giren Doğrugören’in günlük çalışma kıyafetini çıkararak takım elbise giymesi dikkat çekti. Akar’ın emir astsubaylığını yapan Doğrugören’in Pahsa ile birlikte kaçtığı tespit edildi. 

#FETÖ
#15 Temmuz
#MİT
#Hakan Fidan
6 yıl önce