|

Gazzeli Attaallah’dan Arap dünyasına Erdoğan örneği

Gazzeli Anwar Attaallah, “Kudüs duruşu mükemmel” dediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesine Arap ülkelerinin de karşılık vermesini istedi. Attaallah, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni destek vermemekle eleştirdi.

Yeni Şafak ve
09:20 - 12/12/2017 Salı
Güncelleme: 09:25 - 12/12/2017 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

ABD Başkanı Donald Trump'ın skandal Kudüs kararı sonrasında Hamas lideri İsmail Haniye Müslümanlara 'intifada çağrısı' yaptı. Gazzeli Attaallah Filistin’de yaşananları Yeni Şafak’a değerlendirdi.

BATI ŞERİA’YA GİDİŞ ENGELLENİYOR

Attaallah, “Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisi. Bizim intifadamız burada yeterli olmaz, Batı Şeria’ya gidilmesi gerekiyor. Gençlerimizin Batı Şeria’ya gitmesi engelleniyor” dedi.

ARAP ÜLKELERİ DESTEKÇİ GÖZÜKÜYOR AMA DESTEK YOK

İsrail’in, Filistinlileri evlerinden, köylerinden çıkartıp yeni yerleşim yerleri yaptığını ve bu yerlere Yahudileri yerleştirdiğini hatırlatan Attaallah, “Arap milletleri sustukları için Yahudiler çok rahat şekilde yerleşim yerlerini yapıyor. Bu savaşta kendimizi yalnız hissediyoruz. Özellikle Arap ülkelerinden siyasi, ekonomik ve direniş anlamında destek yok. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri kendilerini destekçi olarak gösteriyor ama bize destekçi değiller” diye konuştu.


ARAP HÜKÜMETLERİ SUSUYOR

Türkiye halkının ve siyasetçilerinin her zaman yanında durduğunu belirten Attaallah, “Türkiye'nin desteğinden çok gururlandık. Türkiye 81 ilde miting yaptı. Bazı Arap ülkelerinde sadece halk protesto yaptı, hükümetleri susuyor. Türkiye'de hem halk hem de hükümet destek veriyor. Bazı ülkelerden ses çıkmadığı için çok kızgınız” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN’IN KUDÜS DURUŞU MÜKEMMEL

“Erdoğan'ın Kudüs duruşu mükemmel bir duruştur” diyen Attaallah, “Erdoğan, Kudüs kırmızı çizgimizdir mesajını vermişti. Erdoğan hem Trump’a hem de Müslümanlara mesaj vermişti. Erdoğan verdiği sözü tutuyor. İslam İşbirliği Teşkilatını toplantıya çağırdı. Diplomatik görüşmelerde yapıyor. Erdoğan’ın duruşu, Türk halkının duruşudur. Arap ülkeleri Erdoğan’ın sesine destek vermesi gerekir. Bu sese karşılık verirlerse olumlu sonuçları olacak” ifadesini kullandı.

HAKKIMIZI ALACAĞIZ

ABD’nin kararının zamanlamasına dikkat çeken Attaallah, “Suudi Arabistan ve BAE, Amerika’nın yanında duruyor. Suriye ve Irak’ta savaş var. Libya’da ve Yemen’de problem var. Arap milleti ayağa kalkamaz hale geldiğinde ve milletin en zayıf hale geldiğinde bu kararı aldılar. Trump karar almadı o sadece kararı açıklamıştır. Arap ve Müslüman halk ne zaman güçlü olursa o zaman biz hakkımızı alacağız. Birlik ve beraber olmadığımız zamanda hiçbir zaman hakkımızı alamayız” dedi.

OKULLARDA KUDÜS ÖNEMİ ANLATILMALI

Attaallah, Müslüman ülkelerde okullarda çocuklara Kudüs’ün öneminin anlatılmasını önerdi.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Kudüs
#Anwar Attaallah
6 yıl önce