|

İBB'de Kadir Topbaş'ın yerine kim gelecek

İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasıyla ortaya çıkan yeni durum masaya yatırıldı. Yeni başkanın İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde perşembe günü yapılacak seçimle belirlenecek. Başbakan Binali Yıldırım'ın son açıklaması ile İBB Başkanlığına ilçe belediye başkanlarından birinin geleceğini açıkladı.

Yeni Şafak
12:06 - 25/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 07:26 - 27/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Kadir Topbaş
Kadir Topbaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan istişare toplantısında 2019 seçimlerine hazırlık ve Topbaş'ın istifasından dolayı ortaya çıkan yeni durum masaya yatırıldı. Başkanlığa kimin geleceği perşembe günü belediye meclisindeki seçimle belirlenecek. Başbakan Binali Yıldırım, Kadir Topbaş'tan boşalan İBB başkanlığı için yapılacak seçimle ilgili son dakika açıklaması yaptı. Binali Yıldırım, İBB Başkanlığına ilçe belediye başkanlarından birinin geleceğini açıkladı. Başbakan Yıldırım'ın açıklaması şöyle:


Kadir Topbaş açıklaması?

İstifa etti diye bilgi geldi. O artık niyet okumaya giriyor. İstifa tek taraflı bir iradedir. Bundan doğal bir şey yok. Arka tarafta ruh dünyasında ne var bilmiyorum. Bunun en güzel cevabı Kadir Bey'dedir. İstifa edeceği konusunda bilgi verdi.

İBB Başkanı kim olacak?

Yerine ilçe belediye başkanlarından biri gelir muhtemelen. Bu hafta sonunda doluyor süre, 10 günlük süre istifadan itibaren. 28 Eylül'de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplanacak, seçim yapacak, bir arkadaşımız görevi, boşalan koltuğu doldurmuş olacak. Muhtemelen ilçe belediye başkanı.

#İBB
#İstanbul Büyük Şehir Belediyesi
#Kadir Topbaş
7 yıl önce