|

İİT’nin duruşu sağlam olmalı!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ABD’nin skandal Kudüs kararı üzerine olağanüstü toplanacak İslam İşbirliği Teşkilatı’nda (İİT) kınamadan öte bir duruşun, tutumun ortaya çıkması gerektiğini söyledi. Somut bir irade sergilenmesi gerektiğini vurgulayan Bozdağ, "Müslümanların onuruna, şerefine, itibarına sahip çıkıp çıkmadığını göreceğiz" dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:53 - 11/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ
​Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti tanıma kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin bugüne kadar bağımsız bir Filistin Devletini, Doğu Kudüs’ün başkent olduğu bir Filistin Devleti ilkesini savunduğunu, bundan sonra da savunmaya devam edeceğini vurgulayan Bozdağ, "Bu konuda en samimi duruşu Türkiye Cumhuriyeti Devleti koymuştur. Bu samimi duruşu biz bütün ülkelerden bekliyoruz" diye konuştu.

SUHULETLE ÇÖZÜLMELİ

Bekir Bozdağ, bunun için duruşun net belirlenmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye, Filistin-Kudüs konusunda bugüne kadar zikzak çizmeyen, çok net, çok açık politikaların hep müdafisi olmuştur. Türkiye’nin buradaki duruşu, bölgenin bu belirsizliğin içine düşmeden kurtulması ve yeni çatışmalara, yeni krizlere, yeni kaoslara yol açmadan, yeni yangınlar çıkmadan bu meselenin suhuletle çözülmesidir" dedi.

ÇARŞAMBA GÜNÜ GÖRECEĞİZ

Türkiye’nin duruşunun çok önem taşıdığını belirten Bozdağ, Müslüman ülkelerin bu süreçte birlikte ve tonajı yüksek, samimi, cesur, her şeyi göze alan bir iradeyle, ortak tavır koyma noktasında bir eksikliği olduğunu söyledi. Devletlerin esas tepkisinin 13 Aralık’ta yapılacak İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısı’nda ortaya konacağını belirten Bozdağ, "Herkes kınadı, kınamayan bir İslam ülkesi yok. Ama kınamadan öte bir duruşun ortaya çıkması, bir tutumun ortaya çıkması lazım. O da somut iradelerle tescil edilmesi gerekir. Bunu çarşamba günü açıklanan bildiride hep beraber göreceğiz. Müslümanların kendi onurlarına, şereflerine, itibarlarına sahip çıkıp çıkmadığını hep beraber göreceğiz" dedi.


#Bekir Bozdağ
#ABD
#İslam İşbirliği Teşkilatı
6 yıl önce