|

Riyad yönetimi Mekke’den utansın

Irak’ın ilk kralı Faysal el-Haşimi’nin torunu Nesrin el-Haşimi, Trump’ın Kudüs kararı için “Bu savaş ilanıdır” dedi. Gerçek Hayat’a konuşan Haşimi, Trump’a yeşil ışık yakan Riyad’a da tepki gösterdi: İsrail’le yaptıkları gizli anlaşmaları açıklamaları lazım! Suudi Arabistan’daki yöneticilerin kutsal beldelerden, Mekke ve Medine’den hiç utanmaları yok mu?

Yeni Şafak ve
08:00 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:03 - 11/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Irak’ın ilk kralı Faysal el-Haşimi’nin torunu Nesrin el-Haşimi, Gerçek Hayat'a konuştu.
Irak’ın ilk kralı Faysal el-Haşimi’nin torunu Nesrin el-Haşimi, Gerçek Hayat'a konuştu.

Irak’ın ilk kralı Faysal el-Haşimi’nin torunu Nesrin el-Haşimi, Trump’ın Kudüs kararı için “Bu savaş ilanıdır. Trump yaptığı ilanla barışı katletti” dedi. Haşimi Suudi Arabistan için de “İsrail’le yaptıkları gizli anlaşmaları açıklamaları lazım! Suudi Arabistan’daki yöneticilerin hakimi oldukları kutsal beldelerden, Mekke ve Medine’den hiç utanmaları yok mu?” diye konuştu.

Irak’ın ilk kralı Faysal bin Hüseyin bin Ali el-Haşimi’nin torunu Prenses Nesrin bin El Şerif bin Faysal bin Hüseyin bin Ali El Haşimi, Gerçek Hayat dergisinden Emeti Saruhan’a konuştu. Trump’ın Kudüs kararı nedeniyle çok üzgün olduğunu söyleyen Haşimi, Trump’ın açıklama yaptığı gece neredeyse hiç uyumadığını ve ağladığını belirterek yasta olduğu için siyah giyindiğini de ekledi.

TRUMP HANGİ YETKİYLE
BU KARARI VERİYOR

Kudüs’ün İsrail’in başkenti olması kararını Trump’ın vermeye yetkili olmadığını söyleyen Nesrin el-Haşimi, “Dün yaptıkları bu ilanla barışı katlettiler! Kudüs’te Mescid-i Aksa var, Kıyamet Kilisesi var, hep yan yana, ayıramazsınız. Kudüs meselesi sadece, Kudüs meselesi değildir. Bu tüm İslam dünyasını ve Arapların tamamını ilgilendiren bir mesele. Peygamberimiz, İsa Aleyhisselam da oradaydı. Orası Allah’a ait bir toprak. Artık biz Kudüs’ü koruyamıyoruz o yüzden Kudüs’ü Allah koruyacak. Peygamber Efendimizin dedesi Abdulmuttalip nasıl ‘Kabe’yi Rabbi korur’ dediği gibi, biz de ‘Allah Kudüs’ü koruyacaktır’ diyoruz ve ebabil kuşlarını bekliyoruz” dedi.

Ortadoğu’da yeni bir işgalin söz konusu olduğunu anlatan Haşimi, “Amerika ve İngiltere ne yapıyor? Irak’ta ve Suriye’de yaşananlar aynı. Yeni bir sömürge, yeni bir işgal projesi bu” sözleriyle Ortadoğu’nun mevcut durumunu değerlendirdi. Türkiye’den güçlü ve konuya hakim bir duruş beklediğini ifade eden Haşimi, Arap ülkelerinin halklarının sokağa çıkacağını ve bunun Arap liderlerini harekete geçirmesini umduğunu söyledi.


SİSİ ÜNİFORMASINA
SAYGI DUYSUN

Haşimi Suudi Arabistan liderleri için de sert sözcükler kullandı ve “Suudi Arabistan’ın İsrail’le yaptığı gizli anlaşmaları açıklaması lazım! Suudi Arabistan’daki yöneticilerin hakimi oldukları kutsal beldelerden, Mekke ve Medine’den hiç utanmaları yok mu? diye konuştu. Haşimi Mısır’ın darbeci başkanı Sisi için de “Sisi, 1967 savaşındaki şehitlere ve üzerindeki üniformaya saygı duysun ve o da harekete geçsin! Mısır da Filistin toprakları için harekete geçsin” sözleriyle çağrı yaptı ve ekledi, “Allah Mısır yöneticilerine hidayet versin.”

  • Zayıf insanları kullanıyorlar
  • Nesrin El Haşimi, El Kaide gibi DEAŞ’ın da Amerikan projesi olduğunu ifade ederken şunları söyledi: “Her şeyi oturup akıl çerçevesinde düşündüğümüzde arkalarında ne olduğunu görebiliriz. Bu örgütler nereden türedi, bunlara silah nereden geliyor? İslam’la terörü bağdaştırabiliyor musunuz? Mesela şimdi Malala Yusuf diye bir kız var. Malala Yusuf’u çok büyük bir şey başarmış gibi her yere çıkarıyorlar. Aslında bunu onu kullanmak için yapıyorlar. Şu an bütün konuşmalar onun hakkında ama İsrail’in bizim kızlarımıza yaptıklarından hiç bahsetmiyorlar. DEAŞ’ın Yezidi kadınlarına yaptığı her şeyi dünya konuşurken, neden Müslüman kadınlara yapılanlardan hiç kimse haberdar değil?” Batı’nın aramızdan zayıf olanları bize karşı kullandığını da belirten Haşimi, “Osmanlı tarihine baktığımızda Osmanlı devletini nasıl yıktılar? Zayıf insanları istedikleri gibi kullandılar. Neye ihtiyacı varsa, ya da neye zaafı varsa ona o istediğini verdiler. Para, güç, makam. Bunları kullanarak yıktılar. Halktaki etnik farklılıkları da kullandılar” dedi.
#Nesrin el-Haşimi
#Trump
#Irak
#Faysal el-Haşimi
#Kudüs
6 yıl önce