|

İl il FETÖ operasyonları: 04.08.2016

FETÖ'ye yönelik olarak güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor ve örgütün kilit kadrolarına büyük darbe vuruluyor. Operasyonlarda bugüne dek çok sayıda kişi yakalanırken, bugün de gözaltıların devam ettiği görülüyor.

Yeni Şafak
10:31 - 4/08/2016 الخميس
Güncelleme: 08:07 - 4/08/2016 الخميس
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Bolu'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 12 kişi'den 5'i tutuklanırken, 3'ü kadın 7 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.​
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Bolu'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 12 kişi'den 5'i tutuklanırken, 3'ü kadın 7 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.​

15 Temmuz hain darbe kalkışması başarıyla püskürtülürken, Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik kapsamlıca başlatılan operasyonlar devam ediyor. Yurdun tüm bölgelerindeki operasyonlar neticesinde örgüt mensubu çok sayıda isim tutuklanırken, açığa almalar ve gözaltılar da sürüyor.




Diyarbakır: 3 görevli açığa alındı

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında 8 öğretmen gözaltına alındı. Daha önce gözaltına alınan 5 polis tutuklanırken, kamu kurumlarında çalışan 3 görevli de açığa alındı.






Bilecik: Eski uzman çavuş tutuklandı

Bilecik'te darbe girişimi ardından 'Fethullahcı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan operasyon kapsamında Gölpazarı İlçesi'nde aralarında din görevlisi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayrılan eski uzman çavuş, eğitim kurumu yöneticileri ile esnafların bulunduğu 18 kişi polis tarafından gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan şüpheliler dün adliyeye sevk edildi. Gece yarısına kadar süren işlemlerin ardından 18 şüpheliden 15'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 3 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan 15 kişi sağlık raporu alındıktan sonra Bilecik M Tipi Cezaevi'ne konuldu.






Iğdır: 16 FETÖ'cüye tutuklama

Iğdır'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 20 kişiden 16'sı tutuklandı.



  1. Konya: FETÖ'cü polisler yakalandı
  2. Konya'da darbe girişimi ardından başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında il genelinde açığa alınan 188 polisten, 48'i rütbeli 63 polis memuru gözaltına alındı. 14 polisin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.


Mardin: FETÖ'cü öğretmenler yakalandı

Mardin'in Midyat ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturmada yakalanan 18 kişiden 3'ü tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Midyat Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 öğretmen ile bir imam işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinden sonra tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye çıkarılan 18 kişiden öğretmenler A.Ç, Ö.A. ve L.A. tutuklanırken, 15 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.






Aydın: FETÖ'nün himmetçilerine darbe

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları şüphesiyle gözaltına alınan, aralarında iş adamları, esnaf ve siyasilerin de bulunduğu 82 kişiden 48'i, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İş adamlarından İlhan Aksoy, Şaban Koyuncu, İsmail Erdem, Mehmet Tuğcu ve Tuğba Kuruyemiş işletmelerinin sahibi Ahmet Tonkul ise tutuklandı. Tutuklu zanlıların üzerilerinde 1'er dolar bulunduğu öğrenildi.



Operasyonlar sürüyor...








İl il FETÖ operasyonları: 01.08.2016






#FETÖ Operasyonları
#Darbe girişimi
٪d سنوات قبل