|

İlk şehir hastanesi bugün açılıyor

Türkiye’nin ilk şehir hastanesinin yapımı tamamlandı. Yozgatlılara hizmet verecek hastane bugün açılacak. Yozgat Devlet Hastanesi'nde yatan bütün hastalar, ambulanslarla yeni hastaneye nakledildi. Ayrıca hastanede 17 doktor ve 51 hemşire daha görevlendirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:07 - 16/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
475 yataklı Yozgat Şehir Hastanesi'nin yapımı 16 ayda tamamlandı.
475 yataklı Yozgat Şehir Hastanesi'nin yapımı 16 ayda tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "14 yıllık hayalimdi" dediği şehir hastanelerinin ilki olan, Yozgat'taki Şehir Hastanesi bugün hasta kabulüne başlıyor. Yozgat Devlet Hastanesi'nde yatan bütün hastalar, ambulanslarla, kuruma nakledildi. Mevcut doktorlarla birlikte geçici görevle atanan 17 doktor ve 51 hemşire de hastanede çalışacak. Ayrıca yeni hastane için mecburi hizmetten ataması yapılan 35 doktorun, kısa sürede göreve başlayacağı öğrenildi.



YAPIMI 16 AYDA TAMAMLANDI


Hastanenin hizmete girmesiyle ilgili açıklama yapan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, 475 yataklı şehir hastanesinin 16 ayda tamamlandığını belirtti. Hastanenin sadece Yozgat'a değil bölgeye de sağlık hizmeti sunacağını vurgulayan Yurtnaç, şehir hastanesinin sağlık hizmetlerinde kaliteyi artıracağına işaret etti. Emeği geçenlere teşekkür eden Yurtnaç, "Hastanemiz, hasta kabulüne başlıyor. İlave doktorlarımız tayin edildi. Doktor sayısı itibarıyla da desteklendi. Geçici görevle gelen doktorlarımız da var" dedi.



SAĞLIK TURİZMİ BAŞLAYACAK


Şehir hastanesinin Yozgat'a ekonomik ve sosyal anlamda çok büyük katkı sağlayacağına değinen Yurtnaç, "Hastanemiz, havaalanının Yozgat'a açılmasıyla birlikte inşallah sağlık turizmini de açacak. Yurt dışından Yozgat'a hasta da gelecek. Hem Yozgat'taki hem Sorgun'daki hastane, Türkiye'de sağlıkta hizmet kalitesinin arttığının bir göstergesidir" diye konuştu.







#Şehir hastanesi
#Yozgat
7 yıl önce
default-profile-img