|

Kar kalınlığı 2 metreyi buldu

Bartın'da kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kent merkezinde kar kalınlığı 120 santimetre, yüksek mahallelerde ise 2 metreye ulaştı, araçlar kara gömüldü.

Yeni Şafak
12:46 - 3/01/2016 Pazar
Güncelleme: 16:21 - 3/01/2016 Pazar

Kentte kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kent merkezinde kar kalınlığı 120 santimetre, yüksek mahallelerde ise 2 metreye ulaştı. Kent merkezinde araçlar kara gömüldü. Ara sokaklar kar nedeniyle kapandı.



Belediye ekipleri, 200 personelle caddelerde vatandaşların yürüyebilmesi için kar temizleme çalışması yapıyor. Şehir içinde ulaşım aksadı. Kar nedeniyle 200 köy yolu ulaşıma kapandı.



Okullar tatil edildi

Bartın'da, kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle pazartesi ve salı günleri ilk ve orta dereceli okullar 2 gün daha tatil edildi.





Bitlis'te ev ve arabalar kara gömüldü


Bitlis'te yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, kent merkezindeki tek katlı evler ile arabalar kara gömüldü.



Türkiye'de en fazla kar yağışı alan kentlerden Bitlis'te, 3 gündür devam eden kar yağışı ve tipi, yaşamı olumsuz etkiledi.



Kar kalınlığının 145 santimetreye ulaştığı kentte bazı vatandaşlar evlerinden çıkamazken, sürücüler de trafikte ilerlemekte zorlandı.



Rahva bölgesinde de sürücüler kar altındaki araçlarını bulmakta zorlandı.



Vatandaşlardan Halil Güneri, Bitlis'te her yıl aynı durumun yaşandığını belirterek, "Bitlis'e çok fazla kar yağıyor. Araçlarımızı kar nedeniyle çıkaramıyoruz. 2 metre kar var şu anda. Evlerimizin çevresini bile temizleyemiyoruz" diye konuştu.






#bartın
#kar kalınlığı
#okul tatili
#Halil Güneri
#Bitlis
8 yıl önce