|

Kararsızlar dinleyince 'evet' diyor

Türkiye Hukuk Platformu İstanbul'da kurduğu 13 standla vatandaşlara yeni sistemle ilgili bilgi veriyor. Avukat Halil Arslan "Kararsız vatandaşlar sistemi dinleyince 'evet'e dönüyor" diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/04/2017 Salı
Güncelleme: 03:50 - 4/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Standlara gelen vatandaşlar tüm sorularına cevap buluyor.
Standlara gelen vatandaşlar tüm sorularına cevap buluyor.

Türkiye Hukuk Platformu üyeleri 16 Nisan’da oylanacak yeni Anayasa’nın hukuki açıdan anlaşılmayan maddelerini İstanbul genelinde kurduğu 13 stantta vatandaşlara anlatıyor. Gönüllü avukat ve Hukuk Fakültesi öğrencilerinin bilgi verdiği stantlara vatandaşlar büyük ilgi gösteriliyor.

TÜM SORULARI CEVAPLIYORUZ

Çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Türkiye Hukuk Platformu Genel Sekreteri Av. Ahmet Akcan, maddelerin vatandaşlara yanlış ve hatalı anlatıldığını söyledi. "Yeni Anayasayı vatandaşlarımıza en sade bir biçimde anlatmayı amaçlıyoruz" diyen Akcan "Kurulan standlara gelen vatandaşlarımızın kafasındaki tüm soru işaretleri giderilmiş bir şekilde stadlardan ayrılıyor" diye konuştu.

VEKİL SAYISI SORULUYOR

1960 ve 1980 darbeleri ya da uygulanan muhtıraları gören kişilerin evet oyu kullanma oranının yüksek olduğunu söyleyen Av. Halil Arslan ise, "Vesayet rejimini yaşayan vatandaşlar var olan Anayasanın yenilenmesini istiyor" dedi. En çok sorulan sorular arasında milletvekili sayısının neden 600 olacağı olduğunu söyleyen Arslan, "Bizde onlara Avrupa ülkelerinde milletvekilinin nüfusa oranlarını söylediğimizde bu sayının bizde ne kadar az olduğunu görüyorlar. Biz onlara işin gerçek yüzünü gösterdiğimizde yapılacak yeniliğin ne kadar doğru ve yerinde olduğunu daha rahat anlıyorlar" şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYAYI KULLANIYORLAR

Sosyal medya üzerinden ciddi provokasyon çalışmalarının yapıldığını söyleyen Av. Burak Efe de, "Türk halkı sosyal medyayı çok fazla kullanıyor. Provokatörler bunu çok iyi bildikleri için buradaki faaliyetlerini hızlandırdı. Halkımız burada okudukları yazıları gerçek sanarak oylarını ona göre şekillendiriyor. Özellikle oyu kararsız olanlar. Ancak bizim kurduğumuz standlara gelip işin doğru yanını öğrendikleri zaman düşünceleri hemen değişiyor. Anayasa için hazırlanan maddelerin yerinde ve doğru olduklarını görünce seçimlerde oylarının hayır yerine evet olacağını belirtiyor" dedi.

#Anayasa referandumu
#16 Nisan 2017
#1980
7 yıl önce