|

Kılıçdaroğlu 'millet teknoloji görsün' diyerek danışmanı yaptığı ABD'li Jeremy Rifkin'i kovdu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partideki tek adamlığını pekiştirmek maksadıyla bugün dikkat çeken bir karar daha aldı. CHP lideri, 4 Haziran'dan önce göreve getirilen tüm danışman ve başdanışmanların görevine son verdiğini duyurdu. Kılıçdaroğlu'nun "Bizim milletimiz teknolojiyi de görsün." diyerek göreve getirdiği ABD'li danışmanı Jeremy Rifkin'i de kovduğu ortaya çıktı. Rifkin, Kılıçdaroğlu'nun vizyon belgesini açıkladığı toplantıya online olarak katılmış ve kazandığı para üzerinden tepkilerin hedefi haline gelmişti.

23:46 - 15/06/2023 Perşembe
Güncelleme: 00:10 - 16/06/2023 Cuma
Yeni Şafak
Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'li danışmanı Jeremy Rifkin'i de kovdu.
Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'li danışmanı Jeremy Rifkin'i de kovdu.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bozguna uğradığı 14 ve 28 Mayıs seçimlerinden bir süre önce CHP’nin vizyon belgesini “İkinci Yüzyıla Çağrı” toplantısında açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, 70 kişilik ekip kurduğunu ve hepsiyle tek tek görüştüğünü söylemişti. CHP’nin ABD’li başdanışmanı Jeremy Rifkin, söz konusu toplantıya uzaktan bağlanmış ve 'partililere online' seslenmişti. Rifkin “Türkiye’nin kapsamlı bir yön haritası oluşturmasına yardımcı olacağım” demişti.

Konferans ücreti 50 bin dolar

Konferans başına 30 bin-100 bin dolar aldığı belirtilen ekonomi ve toplum kuramcısı Rifkin’in CHP ile nasıl bir sözleşme imzaladığı açıklanmamıştı.

'Kılıçdaroğlu Rifkin'i de kovdu' iddiası

Partisinden gelen istifa çağrılarına kulak tıkayan ve parti yönetimini kendi isteği doğrultusunda yeniden şekillendiren Kılıçdaroğlu, 4 Haziran'dan önce göreve getirilen tüm danışman ve başdanışmanların görevine son verdiğini duyurdu.

CHP lideri, 4 Haziran'da partisinin Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) değiştirmişti. Yeni MYK'da Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlıktaki rakibi İmamoğlu'na yakın bir ismin olmaması da dikkat çekmişti.

Kılıçdaroğlu'nun söz konusu kararla Rifkin'i de kovduğu belirtildi.

"Rifkin muhtemelen hayatında ilk kez kovuldu"

Rifkin'in yaptığı vurguna dikkat çeken gazeteci Zafer Şahin,
"Rifkin muhtemelen hayatında ilk kez kovuldu… Ama sen de hiç işe gelmedin be Rifkin.. Seninki düpedüz vurgun.. Kemal Beyin kararı da haklı fesih sayılır"
yorumunu yaptı.

"Millet teknoloji görsün"

Kılıçdaroğlu, yabancı danışmanın Türkiye'ye gelmemesi sonrası kendisine yöneltilen eleştirileri, "
Bizim milletimiz teknolojiyi de görsün. Allah aşkına teknolojiyi bir görsün millet. Oturduğum yerden Amerika'yı izliyorum. Bilinçli bir tercihti."
diyerek yanıtlamıştı.

"80 danışmanı vardı" iddiası

CHP kulislerinden edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, bugüne kadar 80’e yakın danışman ve başdanışmana görev verdi.

Türk bayrağını kaldıran danışmanı da yolladı

CHP Genel Merkezi'nde verdiği röportaj sırasında Türk bayraklarını kaldırdığı ortaya çıkan CHP Genel Başkan Başdanışmanı Nuşirevan Elçi de görevden alındı.




#Kemal Kılıçdaroğlu
#Jeremy Rifkin
#CHP
#Nuşirevan Elçi
1 yıl önce