|

KKTC'den kritik 'Nazlı Ilıcak' kararı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında örgütün medya yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonla yakalanan ve tutuklanan Nazlı Ilıcak hakkında KKTC'de dikkati çeken bir hareketlilik olduğu iddia ediliyor.

Yeni Şafak
12:40 - 11/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:47 - 11/09/2017 Pazartesi
Diğer
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Nazlı Ilıcak Bodrum'da yakalanmıştı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Nazlı Ilıcak Bodrum'da yakalanmıştı.

KKTC, tutuklu FETÖ'cü Nazlı Ilıcak için düğmeye bastı. "FETÖ/PDY Medya Yapılanması" davasında tutuklu olarak yargılanan Nazlı Ilıcak'ın KKTC vatandaşlığının iptal edileceği iddia ediliyor.

  • Ilıcak, 1995 yılında ülke vatandaşlığına kabul edilmişti.
"Başvurdum ve kabul edildim"

Sabah'ta yer alan habere göre; KKTC'de 24 Nisan, 2004 tarihinde gerçekleşen Annan Planı ile ilgili referandum öncesinde, açıklamalarda bulunan Ilıcak, şunları anlatmıştı:

"1995 yılında Girne'de Bellapais dedikleri bir manastırın yanında, eskiden ev olan bir lokantada yemek yedim. Adı Abbey House olan bu lokantayı İngiliz eşcinsel olan çift işletiyordu ve ayrılacakları için lokantayı devretmek istiyorlardı. Fiyatı da Türkiye'ye göre daha düşük olduğu için burayı ev olarak satın aldım. İkametgahım olunca vatandaşlık için de başvurdum ve kabul edildim.

Kıbrıs için 'evet'

Muhtara seçmen kaydını yaptırdım, referandumda da Kıbrıs'ta olacağım ve oyunu kullanacağım. Kıbrıs'ın AB'ye girmesini olumlu bulduğum için oyum evet olacak."

  • Erdoğan: Vatandaşımız olamazlar
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nisan ayında ilk kez dile getirdiği vatandaşlıktan çıkarma tanımını terör örgütünün yandaşları için kullanmıştı. Erdoğan, "Terör örgütünün yandaşlarını devre dışı bırakmak için vatandaşlıktan çıkartma dahil tüm önlemleri almakta kararlı olmalıyız. Bunlar bizim vatandaşımız dahi olamazlar" demişti.
#KKTC
#Nazlı Ilıcak
#FETÖ
7 yıl önce