|

Kılıçdaroğlu FETÖ ile mücadeleden rahatsız oldu

15 Temmuz'da hain darbe girişimine kalkışan FETÖ ile mücadeleyi eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Operasyonların cadı avına dönüştüğünü" iddia etti. Teröre destek veren medya mensuplarına verilen hapis cezasını da yanlış bulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, hakkında soruşturma başlatılan medya mensuplarının FETÖ ile bağlantısı olmadığını savundu.

Yeni Şafak
10:48 - 9/09/2016 Cuma
Güncelleme: 12:07 - 9/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisi öncesi açıklama yaptı. Gündeminde terörle mücadele olan Kılıçdaroğlu, FETÖ ve PKK operasyonlarında açığa alınan ya da tutuklanan medya mensuplarını ve kamu görevlilerini savundu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın her fırsatta dile getirdiği, "Operasyonları kinle yönetmeyin. Mağdurların hakkını yemeyin" açıklamalarını görmezden gelen Kılıçdaroğlu'nun, "Devlet, kinle yönetilmez" ifadeleri dikkati çekti.



Çirkin ifade: Darbe fırsatçılığı


Şu ana kadar 113 medya mensubunun tutuklandığını ve 2 bin 300'ünün de işsiz kaldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Televizyonlar, gazeteler kapatıldı. Yargı eliyle bir siyasal anlayışa darbe yapmak istiyorsunuz. Darbe fırsatçılığı yapıyorsunuz" ifadelerini kullandı.



"Cadı avının felakete neden olacağı" yönündeki ifadelerini hatırlatan CHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "At izi it izine karıştı" ifadesine işaret ederek, başladığını iddia ettiği cadı avından hükümeti sorumlu tuttu.



PKK yandaşı öğretmenleri savundu


FETÖ yapılanmasına yönelik medya ve üniversitelerde devam eden operasyonları eleştirerek sözlerine devam eden Kılıçdaroğlu, ihanet bildirisine imza atan akademisyenlerin "gözaltına alınmasını anlamadığını" söyledi.



Dün, PKK ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan 11 bin 285 öğretmene de destek çıkmaktan geri durmayan CHP lideri, görevden almaları "cadı avı" olarak niteledi.



  • Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'ndan ortak çağrı: Adil olun
  • Dün 81 ilin valisine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, FETÖ ile mücadelede adil davranılması gerektiğinin altını çizdi. Öte yandan Başbakan Yıldırım, FETÖ ile mücadelede mağdur olan kişilerin şikayetlerinin dinlenmesi için 81 ilde kriz merkezi oluşturulacağını açıkladı.
  • Valilere, "Zulmetmekten kaçınmaları" mesajını veren Cumhurbaşkanı, "Benim tavsiyem şu, sizlerden memurları açığa alma noktasında bir yarışa girmenizi istemiyorum, sadece adil davranmanızı istiyorum. Çünkü bizim değerlerimizde zulüm yoktur, âdil davranalım, zulmedenleri yerinden alalım" ifadelerini kullandı. FETÖ'nün kapalı bir yapı olmasından dolayı, örgütle mücadelede yanlışlıklar yapılabileceğine dikkati çeken Başbakan ise, "Yanlış yapıldıysa, adalete ve hukuka uymayan bir iş varsa bu operasyonlar tamamlandıktan sonra dönülüp bakılacak ve yapılmış yanlışlar varsa düzeltilecek" diye konuştu.








#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
8 yıl önce