|

Koltuk değnekli bayramlaşma

Partilerarası bayramlaşma ziyaretlerine CHP ve MHP heyeti arasındaki gerilim damga vurdu. Gülüşmelerle başlayan ziyaret karşılıklı polemiklerle sürdü. Meclis Başkanlığı seçimindeki tavrı nedeniyle ‘koltuk değneği’ eleştirisine maruz kalan MHP’nin cevabı ise sert: ‘CHP de tekerlekli sandalye oldu’

Yeni Şafak
04:00 - 19/07/2015 Pazar
Güncelleme: 23:03 - 18/07/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ile Parti Meclisi Üyeleri Yaşar Seyman, Cemal Canpolat ve Elif Uzunşimşek, parti genel merkezinde bayramlaşma için gelenleri kabul etti. CHP'ye, MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, MYK üyeleri Ankara Milletvekili Mustafa Mit ile Ömer Demirel, bayram ziyaretinde bulundu.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, “MHP ile de böyle bir koalisyon yapabilmeyi arzu ederdik ancak hayırlısı başka şekildeymiş” ifadelerini kullandı. Bu açıklama üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, “Hayırlı olsun” dedi. Gülüşmelere neden olan bu diyaloğun ardından karşılıklı polemiklerle gergin anlar yaşandı.



POLEMİK BAŞLIYOR


Bu sırada CHP Parti Meclisi Üyesi Cemal Canpolat'ın, “Zor durumda kalınca, AK Parti'yi her seferinde kurtarıyorsunuz” demesi üzerine, Karakaya, “Bu yanlış bir algı. Bu, zaman zaman özellikle CHP tarafından dile getiriliyor ama siyaseten söylenen sözler olarak bunu alıyoruz. İşi o polemiğe götürdükten sonra, diyorlar ya 'MHP, koltuk değneği oluyor' o zaman CHP'de 'tekerlekli sandalye oldu' denebilir” cevabını verdi. Karakaya'nın ifadeleri üzerine Özçelik'in, “O konulara pek girmeyelim” sözü, gülüşmelere neden oldu.



BARIŞ MANÇO'LU GÖNDERME


Türkiye'nin bir koalisyona ihtiyacı olduğunu belirten Karakaya, “Öyle gözüküyor ki özellikle son iki günkü açıklamalarda, bir Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi koalisyonu geliyor gibi” diyerek iki parti arasındaki görüşmeleri Barış Manço'nun bir şarkısındaki “Sanki biraz naz ediyorsun ama senin bana gönlün var gibi gibi, yüzüme karşı git diyorsun ama sanki gözlerin kal der gibi gibi” sözleriyle açıkladı.



YOLU SİZ KAPATTINIZ


Bunun üzerine CHP'li Canpolat, gönüllerinin MHP ile bir koalisyon kurmak olduğunu belirterek, bu yolu kapatan MHP'nin, AK Parti'ye de moral verdiğini savundu. Murat Özçelik de “CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak, keşke sizin kadar umutlu olabilseydim AK Parti ile koalisyona ama inşallah ulaşacağız. Pek gözükmüyor ama inşallah olur” dedi.



AÇIKÇA YILMAZ'A OY VERDİNİZ


Meclis Başkanlığı seçiminde, CHP'nin adayıyla sonuca gitme gibi bir düşüncenin haricinde Ekmeleddin İhsanoğlu seçeneğinin bulunduğunu ifade eden Karakaya, bu süreçte MHP'nin şeffaf bir süreç yürüttüğünü söyledi. Söze giren Özçelik'in, “Şeffaf bir şekilde, İsmet Yılmaz'a verdiniz” diye konuştu. Karakaya'nın, “Koalisyon olacaksınız yine de. Biz oy vermedik” demesi üzerine Özçelik, “Siz vermediniz, onun için aldılar” karşılığını verdi.





Partilerarası bayramlaşma ziyaretlerine CHP ve MHP heyeti arasındaki gerilim damga vurdu. Gülüşmelerle başlayan ziyaret karşılıklı polemiklerle sürdü. Meclis Başkanlığı seçimindeki tavrı nedeniyle 'koltuk değneği' eleştirisine maruz kalan MHP'nin cevabı ise sert: 'CHP de tekerlekli sandalye oldu'



Koalisyon size hayırlı olsun




İki heyet arasında HDP tartışmasının da yaşandığı ziyarette, Karakaya, “Bu konuda MHP'ye teşekkür etmeniz lazım” dedi. Karakaya, AK Parti, CHP ve HDP'nin anlaşarak, geniş kapsamlı bir birlikteliğin olabileceğini söyledi. Bunun üzerine Özçelik, “Sonunda, siz, AKP'ye dışarıdan destek verir seçime götürürsünüz olur mu?” dedi. Karakaya'nın “Koalisyon size hayırlı olsun” sözleri üzerine, Özçelik, “Tabii, dışarıdan destek verir, İsmet Yılmaz'ı seçtirir” karşılığını verdi.



ONAYINIZI MI ALACAKTIK


MHP Ankara Milletvekili Mustafa Mit'in, “Sayın Deniz Baykal'ı aday göstermeden önce, hiç kimseyle görüşme aklınıza gelmedi mi?” sorusunu üzerine, Özçelik, “Sizin, Ekmeleddin Bey'i sunarken aklınıza gelmedi mi? Ne yapacaktık? Sizin onayınızı alıp da mı verecektik?” dedi.



Azılı muhalefet yaparız




CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ankara milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve Nihat Yeşil ile MHP'ye yaptığı ziyaret ise sakin geçti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın, “Hükümeti kuruyor musunuz?” sorusuna Tanrıkulu, “MHP ve HDP'nin uzlaştığı parti olduk. Duyduğunuz güven için teşekkür ederiz” yanıtını verdi. Yalçın, “Hükümeti kurmanızı dört gözle bekliyoruz. Size karşı azılı bir muhalefette yaparız hazırlıklı olun” diyerek espri yaptı.



#Murat Özçelik
#Partilerarası bayramlaşma
#Meclis Başkanlığı
#Koalisyon
9 yıl önce