|

Külliyen yalan

Başbakan Yıldırım, ‘Türkiye’deki Alman menşeli şirketlere soruşturma’ iddialarını yalanladı. Yıldırım, “Bu külliyen yalandır, böyle bir şey yok. O şirketler, Alman sahibi olmakla birer Türk şirketidir. Kimisinin yarım asırdan beri geçmişi vardır. Yatırımcıları tedirginliğe itecek açıklamalardan uzak durulması lazım” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:16 - 22/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım
​Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, ‘Türkiye’de 68 Alman menşeli şirkete soruşturma başlatıldığı’ yönündeki iddialara cevap vererek, “Bu külliyen yalandır, böyle bir şey yok. O şirketler, Alman sahibi olmakla birer Türk şirketidir. Kimisinin yarım asırdan beri geçmişi vardır. O bakımdan burada iş yapan yatırımcıları tedirginliğe itecek bu tür açıklamalardan uzak durulması lazım. İşin esası çok net, herhangi bir araştırma, soruşturma yok” dedi. Cuma namazını Mamak Yeni Merkez Camii’nde kılan Yıldırım, namaz sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

EZELİ STRATEJİK ORTAK

‘Almanya ile yaşanan gerilime’ ilişkin soruya Yıldırım, “Türkiye ile Almanya ezeli stratejik ortaktır. AZaman zaman iç siyasetten kaynaklanan mülahazalarla ilişkilerde gerginleşme olabiliyor. Benim çağrım, teenni ile hareket etmektir. İlişkilerin zarar görmesinin Almanya’ya da Türkiye’ye de yararı yok. Aramızdaki en büyük anlaşmazlıkların başında Almanya’da gerek PKK gerek FETÖ terör örgütünün sempatizanlarının, terör örgütü mensuplarının çok geniş alan bulması ve ülkemiz aleyhinde faaliyetlerini sürdürmesi.” cevabını verdi.

KONUŞARAK ÇÖZELİM

Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Herhangi bir araştırma, soruşturma yok. Türkiye güvenli bir ülkedir. Almanya ne kadar güvenliyse Türkiye’ye de o kadar güvenlidir. Bunun çaresi de birlikte terörün üzerine gitmek, terörle korkutmak değil. Alman yetkililere sesleniyorum, daha sakin daha teenni ile hareket edelim, aramızdaki bütün meseleleri konuşarak, görüşerek çözebileceğimize inanıyoruz.”

#Binali Yıldırım
#Türkiye
#Almanya
7 yıl önce