|

Mali imam pastanede enselendi

FETÖ'nün örgütteki dağılmayı önlemek için dışarıdaki hücrelerine para dağıttığı tespit edildi. Örgüt üyelerine para dağıtma işinin Ankara organizatörü olduğu belirtilen Sedat T., polisin başarılı operasyonuyla pastanede yakayı ele verdi. Üzerinden 10 bin dolar ve telefonundan çok sayıda Gülen fotoğrafı çıkan Sedat T.’nin örgütün Ankara mali imamı olduğu belirtiliyor.

Yeni Şafak ve
08:00 - 30/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:18 - 30/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​15 Temmuz ihanetinin ardından 50 bin üyesi tutuklanarak cezaevine konulan FETÖ, dağılmanın ve itirafların önüne geçmek için dışarıdaki hücrelerine para dağıtıyor.
​15 Temmuz ihanetinin ardından 50 bin üyesi tutuklanarak cezaevine konulan FETÖ, dağılmanın ve itirafların önüne geçmek için dışarıdaki hücrelerine para dağıtıyor.

15 Temmuz ihanetinin ardından 50 bin üyesi tutuklanarak cezaevine konulan FETÖ, dağılmanın ve itirafların önüne geçmek için dışarıdaki hücrelerine para dağıtıyor.

10 BİN DOLARI VARMIŞ

FETÖ'cülere göz açtırmayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı örgüt üyelerine para dağıtma işinin Ankara organizatörü’nün Sedat T. olduğunu, tespit etti. Öğretmen olarak çalışırken KHK ile 2016'nın Eylül ayında ihraç edilen Sedat T. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Her yerde aranan T., polis ekiplerinin başarılı operasyonuyla pastanede otururken yakayı ele verdi. Yapılan aramada T.’nin üzerinden 10 bin dolar çıktığı belirtildi.

GÜLEN ALBÜMÜ ÇIKTI

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen T.’nin kullandığı cep telefonu da bilişim polisi tarafından incelendi. Telefonundan FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’in çok sayıda fotoğrafı çıkan Sedat T.'nin aynı zamanda ByLock kullandığı tespit edildi. T.’nin, birlikte yurt dışına gittiği örgüt üyeleriyle fotoğrafları da telefondan çıkarken, bunlardan birisiyle ByLock’tan konuşmaları da deşifre oldu. Şüpheli T., aynı fotoğraf karesinde yer alan kişiyle yaptığı konuşmayı inkar etti.

MEB, BİLGİLERİNİ ALMIŞ

2012-2013 yılları arasında Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalıştığı tespit edilen T.’nin telefonunda ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan tüm yazışmalar ile birçok önemli bilginin çıktığı kaydedildi.

İFADEDE YER ALIYORDU

Yürütülen bir başka FETÖ soruşturmasında itirafçı olan örgüt üyesinin ifadesinde, şüpheli Sedat T.’den "Ankara mali imamı" olarak bahsettiği öğrenildi. Adliye sevk edilen T., "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan tutuklandı.

#FETÖ
#15 Temmuz
#Mali İmam
6 yıl önce