|

Ömer Çelik: CHP sabote etti

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan çekilmesini "Yeni anayasa süreci, millet adına yürütülen bir süreç, bir kere daha CHP tarafından sabote edilmiştir" ifadeleri ile değerlendirdi.

Yeni Şafak
22:07 - 16/02/2016 Salı
Güncelleme: 22:42 - 16/02/2016 Salı
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, düzenlediği basın toplantısında, "Yeni anayasa süreci, millet adına yürütülen bir süreç, bir kere daha CHP tarafından sabote edilmiştir" dedi.



CHP'nin Türkiye'ye yeni anayasa yaptırmak istemediğini belirten Çelik, şöyle konuştu:



İktidar partisi olarak elimizde her türlü güç var. Mecliste istediğimiz yasayı geçirebiliyoruz. Ama buna rağmen bir sistem değişikliğinden bahsediyorsak bu aslında daha çok güç peşinde koştuğumuz için değil daha sağlıklı bir sistem peşinde koştuğumuz içindir.



Yeni anayasayla ilgili masayı sabote etmeye kalkıyorlar daha önce AK Parti tarafından teklif edilmiş ve kendilerinin reddettiği bir şeyi bugün gündeme getiriyorlar. Doğrusunu söylemek gerekirse bütün bu manevraların bir anlamı vardır, CHP Türkiye'ye yeni anayasa yaptırmak istemiyor. Biz yeni Türkiye'nin ilk anayasasını yapmak istiyoruz onlar hala eski Türkiye'nin anayasasında ısrar ediyorlar. Toplumun değişim talebine direniyorlar. İşin özü bundan ibarettir.



Yeni anayasa süreci, millet adına yürütülen bir süreç, bir kere daha CHP tarafından sabote edilmiştir.



Parlamenter sistem ne kadar meşru ise başkanlık sistemi de o kadar meşrudur. Gelin bunu tartışalım bunu şöyle yürütelim acaba kimin önerisi temel hak ve hürriyetleri garanti altına alacak kimin teklifi özgürlüklerin artmasına bir referans olarak kullanacak. Buyurun tartışalım bu tartışmanın sonucunda acaba CHP ya da AK Parti'nin getireceği sistemin daha özgürlükçü olacak bu milletin önüne konulacaktı.



Birincisi bu siyasetin doğasına aykırı bir tutumdur. AK Parti meşru bir sistemi gündeme getirmektedir. CHP hala tek parti zihniyeti ile hareket etmektedir. Bu zihniyetten bir türlü kurtulamıyorlar. İşin bir diğer tarafında ise daha vahim bir durum vardır. Ana muhalefet partileri iktidarın alternatifleri olarak görürler, esasta mutabakat ne zaman aranacak 6 ayın sonucunda aranacak. Kimseye bir tartışma alanı bırakmıyorsunuz ki, neyin ne zaman tartışılacağına siz karar veriyorsunuz.






#AK Parti
#Ömer Çelik
8 yıl önce