|

CHP masadan kalktı

CHP, Anayasa Uzlaşma Komisyonu 3. toplantısında masadan kalktı. Meclis Başkanı da artık komisyonun çalışmayacağını ilan etti.

Yeni Şafak
20:38 - 16/02/2016 Tuesday
Güncelleme: 00:45 - 17/02/2016 Wednesday
Diğer

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan ayrıldı. CHP'nin ayrılma nedeni Başkanlık sistemi tartışmaları.



Komisyon, bugün usül yönünden neler yapılacağını belirlemek için toplanmıştı. Üyelerin önerisiyle bir çerçeve çizilmesi ve hedefin ne olacağının belirlenmesi istendiği anda AK Parti'nin başkanlık sistemi gündeme gelince tartışma çıktı ve CHP'li vekiller tepki göstererek komisyondan ayrıldı.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri basın toplantısı düzenledi. Tezcan, "İki haftadan beri çalışmalarını sürdüren Anayasa Mutabakat Komisyonu'nun çalışmaları Meclis Başkanı 'bundan sonra çalışmaların devam edemeyeceğini ifade etmesiyle son buldu" dedi.



Yeni anayasa çalışmaları


Başbakan Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında anayasa çalışmalarıyla ilgili "Ülkemizin daha fazla oyalanmaya tahammülü yok. Muhalefetin süreci uzun tutmaya çalışması bizi endişelendiriyor. Darbe mevzuatını ayıklayalım. Ama itirazımız olan Anayasa Komisyonu ile ilişkilendirmek. Bizim çalışmamız hazır, siz de hazır olduğunu söylüyorsanız. Samimiyseniz arkadaşlarımız bugün bir araya gelsinler ve çalışmalar başlasın" değerlendirmesini yapmıştı.



#CHP
#Anayasa Uzlaşma Komisyonu
#Başkanlık Sistemi
8 years ago