|

Palabıyık rezaleti

Kadıköy'de son derece gergin geçen derbide hakem Ali Palabıyık verdiği kararlarla herkese "PES" dedirtti. Gösterdiği 5 kırmızı kart ve çaldığı 2 penaltılarla maçın önüne geçen Palabıyık, vermediği kararlarla da maçı çığrından çıkarttı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/09/2017 Pazar
Güncelleme: 02:58 - 24/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Palabıyık rezaleti​
Palabıyık rezaleti​

Kadıköy'de çok yüksek tansiyonda geçen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisine hakem triosu kararlarıyla damga vurdu. Ali Palabıyık'ın 2 penaltı ve 5 kırmızı kartla tamamladığı maçta, siyah-beyazlılar yoğun itirazlarda bulundu. Ali Palabıyık'ın, maçın ilk yarısında Medel ile Janssen'in mücadelesinde verdiği penaltı kararı çok tartışıldı. Öte yandan Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinde kırmızı kart geleneği devam etti. Ricardo Quaresma, ilk olarak 41. dakikada Valbuena'ya ardından 43. dakikada Mehmet Ekici'ye yaptığı hareketle oyun dışı kaldı. 45. dakikada ise Fenerbahçe'de Neto, kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Cenk Tosun, ceza yayı üzerine doğru hareketlenirken, Portekizli defans oyuncunun müdahelesinde yerde kaldı. Hakem, Neto'yu son adam olarak değerlendirdi ve Fenerbahçeli oyuncuyu, kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

CEM SATMAN DA KATILDI

Maçın ikinci yarısında Babel'in indirdiği kafa topunu ağlara gönderen Negredo, yan hakem Cem Satman'a takıldı. Satman, yayıncı kuruluşun pierosuna göre 77 cm'le ofsayt olmayan golü iptal etti. Palabıyık'ın bir başka tartışmalı kararı ise ceza sahası içerisinde Hasan Ali'nin Cenk'in aşil tendonuna bastığı pozisyondu. Palabıyık bu pozisyonda da devam kararı verdi. Maçın 67. dakikasında orta sahada Pepe’nin Valbuena’ya yaptığı hareket sonucu hakem Ali Palabıyık kararını beğenmeyen Güneş, tepki gösterince hakem tarafından tribüne gönderildi. Palabıyık maçın son bölümünde Giuliano'nun şutunda Hutchinson'ın elle müdahale ettiği gerekçesiyle ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Palabıyık, Hutchinson'ı da ikinci sarı karttan oyundan attı.

MAÇTAN SONRA KIRMIZI KART

Palabıyık 88. dakikada İsmail Köybaşı'nı Oğuzhan Özyakup'a sert faul yaptığı gerekçesiyle doğrudan kırmızı kartla oyundan attı. Palabıyık kırmızı kartlarına maçtan sonra da devam etti ve itirazlarında dolayı Oğuzhan Özyakup'a da kırmızı kart çıkartarak, büyük tartışmalara zemin hazırladı.


Caner, diz çökerek alkışladı

Beşiktaşlı taraftarlar, derbi maç öncesi tribünlere ilk olarak Caner Erkin'i çağırdı. Siyah-beyazlı taraftarların olduğu tribünün önüne giden Caner'in diz çökerek, Beşiktaşlılar'ı alkışlaması dikkati çekti. Tecrübeli oyuncunun bu tavrı sonrası Fenerbahçeli taraftarlar, oyuncuya yönelik yoğun protestoda bulundu. Bu arada Caner, siyah-beyazlı formayla Fenerbahçe'ye karşı ilk derbi heyecanını yaşadı.


Medel 3 maç 3 farklı mevki

Siyah - Beyazlı ekin teknik patronu Şenol Güneş’in yeni jokeri Medel oldu. Şili'li yıldız oyuncuya Güneş 3 maçta 3 farklı mevkide görev verdi. Şampiyonlar Ligi'nde Porto deplasmanında orta sahada görev yapan Medel, Konyaspor maçında, Tosic'in yokluğunda Pepe ile birlikte stoper olarak oynadı. Deneyimli teknik adam, 30 yaşındaki futbolcuya, Fenerbahçe deplasmannında ise sağ bekte görev verdi. Medel, Gökhan Gönül ve Adriano'nun yokluğunda sağ bekte sahaya çıktı.


Babel: Başımı derde sokmak istemiyorum

Fenerbahçe'ye 2-1 yenildikleri derbide Beşiktaş'ın tek golünü atan Ryan Babel, karşılaşmanın gergin geçtiğini söyledi. Hollandalı futbolcu "Gergin bir maçtı. Başlangıçtan itibaren oyunumuzu oynayamadık. Oyun gereksiz olaylar nedeniyle çok durdu. Birçok sarı ve kırmızı kart çıktı. Yazık oldu, bizim için istenmeyen bir sonuç" dedi. Babel "Neden çok fazla gerginlik oldu?" sorusuna ise "Herkes sebebini biliyordu. Ancak bununla ilgili yorum yapıp başımı derde sokmak istemiyorum. Bunu sizin takdirinize bırakıyorum" yanıtını verdi.

FUTBOL OYNAMAYA GELDİK

Kadıköy'de Fenerbahçe'ye 2-1 yenildikleri derbiyi değerlendiren Beşiktaş kalecisi Fabri "Buraya kazanmak için gelmiştik. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Derbilerde genelde bu ambians oluyor; pek futbol olmuyor. Güzel bir oyun çıkmadı. Çok fazla kart çıktı" eleştirisini yaptı. Fabri, bu maçı unutarak önlerindeli Leipzig maçına odaklanacaklarını belirtti.


Karar futbol kamuoyunun

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Pepe'nin Valbuena ile girdiği ikili mücadele sonucu, maçın hakemi Ali Palabıyık tarafından tribüne gönderildi. Maçın geri kalan kısmını sarı-lacivertli taraftarların arasında izleyen deneyimli teknik adam, maç sonu demeçlerini de yapamadı. Talimatlar gereği, aldığı ceza nedeniyle konuşamayan Güneş'in yerine Beşiktaş yardımcı antrenörü Şeref Çiçek konuştu. Hafta boyunca maça iyi hazırlandıklarını ve iyi bir maç olması için çalıştıklarını dile getiren Çiçek, “Fakat sahada iyi bir futbol yoktu çünkü kaos ortamı oluştu. Veirlen kararları Beşiktaş camiası ve futbol kamuoyu değerlendirecektir. Biz futbolun ön plana çıkmasını istedik ama öyle bir ortam oluşmadı” ifadelerini kullandı.



Şehitlere saygı

Fenerbahçeli taraftarlar, derbi maçta takımını yalnız bırakmadı. Tribünlerin tamamını dolduran taraftarlar, takımlarına büyük destekte bulundu. Maçtan önce de Kadıköy'de koreografi gösterisi yapıldı. Okul Açık Tribünü'nde kartonlarla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün görseli oluşturuldu. Daha sonra başında miğfer olan Fenerbahçe formalı gladyatörün bulunduğu resim açıldı. Resmin altında ise "Çubukluyla yapılanlar sonsuzlukta yankılanır" yazılı büyük bir pankart açıldı. Derbi mücadelesinde siyah-beyazlı takımı, taraftarları da yalnız bırakmadı. Vodafone Park'tan otobüslerle toplu olarak Kadıköy'e gelen 2 bine yakın Beşiktaşlı taraftar, kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.


#Beşiktaş
#Fenerbahçe
#Derbi
7 yıl önce