|

PKK taktiğiyle haberleşmiş

15 Temmuz’da Akıncı Hava Üssü’nde olan FETÖ’nün sivil imamı Kemal Batmaz’ın, PKK’nın şehir yapılanmasının kullandığı haberleşme yöntemiyle iletişime geçtiği ortaya çıktı. Batmaz, Harun Biniş’le ortak bir adres alarak e-posta göndermeden mesajları taslaklara kaydetmiş!

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:08 - 2/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​FETÖ’nün sivil imamı Kemal Batmaz’ın, PKK’nın şehir yapılanmasının kullandığı haberleşme yöntemiyle iletişime geçtiği belirlendi.
​FETÖ’nün sivil imamı Kemal Batmaz’ın, PKK’nın şehir yapılanmasının kullandığı haberleşme yöntemiyle iletişime geçtiği belirlendi.

FETÖ’nün sivil imamı Kemal Batmaz’ın, PKK’nın şehir yapılanmasının kullandığı haberleşme yöntemiyle iletişime geçtiği belirlendi. 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’nden talimatlar veren FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı Batmaz’ın, iki adet Yahoo e-posta hesabı olduğu öğrenildi. Batmaz’ın diğer örgüt üyeleri ve özellikle sivil imam Harun Biniş’le bu hesaplar üzerinden iletişime geçerek bilgi topladığı belirtildi.

PKK DA ŞEHİRDE BU SİSTEMİ UYGULUYOR

Batmaz’ın, mail üzerinden teknik takibe takılmamak için özellikle bölücü örgüt PKK’nın şehir yapılanmasının kendi aralarında kullandığı haberleşme yöntemini kullandığı tespit edildi. Batmaz ve Biniş’in şifrelerini bildiği ortak hesaplar kullandığı ve e-posta hesabından birbirlerine söylemek istediklerini taslak bölümüne kaydederek iletişime geçtikleri öğrenildi.

YAHOO’DAN İSTENDİ

Soruşturma kapsamında Türk yetkililer, mail hesapları üzerinde çalışmalar devam ederken, ABD menşeli firma olan Yahoo’dan yazışmaları talep etti. Türkiye’ye karşı faaliyet gösteren terör örgütlerine desteğini esirgemeyen ABD, Apple, WhatsApp, Facebook, Twitter, İnstagram, Yahoo ve Gmail gibi ABD menşeili şirketlerden bilgi talepleri karşılıksız kalıyor. Türk makamlarının talepleri karşısında ABD, “kişisel verilere saygı gösteriyoruz” gerekçesiyle bilgi paylaşımına yanaşmıyor. Bu nedenle Yahoo’nun tutumu merak ediliyor.

#PKK
#FETÖ
#Terör
6 yıl önce