|

'Rakka Harekâtı' masada

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile ABD'li mevkidaşı Dunford, dün ikili bir toplantı yaptı. Toplantının ana gündemini, Rakka harekâtı oluşturdu. Toplantı masasının üzerindeki dosyada, "Rakka Harekâtı Türkiye-ABD Müşterek Planlama Çalışması" yazması dikkati çekti.

Yeni Şafak
09:16 - 9/03/2017 jeudi
Güncelleme: 09:20 - 9/03/2017 jeudi
Diğer
Toplantıda masada yer alan harekat planı dikkati çekti.
Toplantıda masada yer alan harekat planı dikkati çekti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Francis Dunford, Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Vasilyeviç Gerasimov'un yer aldığı üçlü görüşmenin ardından dün ikili bir çalışma toplantısı düzenledi.

Toplantının ana gündemini, Rakka harekâtı Türkiye-ABD Müşterek Planlama Çalışması oluşturdu. Suriye'de Münbiç ve Rakka'da ortaya çıkan yeni durum ve değişen güç dengeleri üzerine Türkiye, ABD ve Rusya'nın Genelkurmayları başkanları heyetleri ile birlikte önceki gün Antalya'da buluşmuştu. Akar, önceki akşam toplantının ardından konuklarına kokteyl verdi. Gerasimov, üçlü toplantının ardından önceki gece Antalya'dan ayrıldı.



Harekât dosyası


ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ise Antalya'da kaldı. Akar ile Dunford, dün sabah kahvaltının ardından yeniden bir araya geldi. Toplantıda genelkurmay başkanlarının yanı sıra iki taraftan da üç subay yer aldı. Toplantının gündemi, Genelkurmay'ın internet sitesinde yer verdiği fotoğraflardan birine yansıdı.



Milliyet'te yer alan habere göre; toplantı masasının üzerindeki dosyada, “Rakka Harekâtı Türkiye-ABD Müşterek Planlama Çalışması” yazısı dikkati çekti. Çalışmanın üzerinde 20-25 Şubat tarihi yer aldı. Dunford'un, önündeki kâğıda not aldığı görüldü. Akar ile Dunford, 17 Aralık'ta İncirlik'te bir araya gelmiş, Türkiye olası bir Rakka harekâtıyla ilgili seçenekleri içeren planlarını ABD tarafına iletmişti. Dünkü görüşmede değerlendirilen planın İncirlik'teki görüşmenin ardından hazırlanmış olması dikkat çekti.





#ABD
#Türkiye
#Rakka Harekâtı
il y a 7 ans