|

Şehidin daha bir hafta önce bebeği olmuş

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 93'üncü gününde, Suriye rejimine ait uçaklarının düzenlediği hava saldırısında 3 askerimiz şehit oldu, 10 askerimiz de yaralandı. Hain saldırıda şehit olan askerlerin baba ocaklarına şehadet haberleri ulaştı. Şehit Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan'ın daha bir hafta önce bir bebeğinin dünyaya geldiği öğrenildi.

Yeni Şafak
13:04 - 24/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:52 - 24/11/2016 Perşembe
Şehit Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan
Şehit Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen El Bab operasyonunda şehit olan askerlerin isimleri belirlendi. Şehit edilen askerlerin Üsteğmen Zafer Er, Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat, Uzman Çavuş Melih Özcan olduğu tespit edildi.



Öte yandan, şehitlerin Gaziantep Adli Tıp Kurumunda yapılacak işlemlerinin ardından memleketlerine törenle uğurlanacağı belirtildi.



Şehit üsteğmenin şehadet haberi babaevine ulaştı


Fırat Kalkanı Harekatı'nda gerçekleştirilen hava saldırısında şehit düşen Üsteğmen Zafer Er'in Ankara'nın Sincan ilçesindeki babaevinde yas var.



Şehit Üsteğmen Er'in Osmanlı Mahallesi'ndeki baba ocağına acı haber ulaştı. Şehidin babası Mustafa Er'in evine Türk bayrakları asıldı.



Aile yakınları ve mahalle sakinleri, eve taziye ziyaretinde bulundu.



Sincan Belediyesi tarafından evin önüne taziye çadırı kuruldu, mahalle sakinleri de evlerine Türk bayrakları astı.



Bekar olan şehit Üsteğmen Er'in iki erkek kardeşinin olduğu öğrenildi.



Şehit astsubayın baba ocağında yas var


Suriye'nin Halep kentine bağlı El-Bab bölgesinde rejim güçlerinin hava saldırısında şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat'ın Samsun'un Alaçam ilçesindeki baba ocağında yas var.



Alaçam ilçesi Kadıköy Mahallesi'nde yaşayan Durmuş-Döne Bolat çiftine, çocukları Erdal Bolat'ın (25) şehadet haberi, Kaymakam Oğuz Alp Çağlar ile askeri yetkililerce verildi.



Şehidin babaevi ile ailenin yaşadığı sokağa Türk bayrakları asıldı. Yakınları ile komşuları da başsağlığı dilemek amacıyla ailenin evine geldi.



Öte yandan şehit Bolat'ın 3 kardeşinin bulunduğu, babaevine son olarak 4 ay önce geldiği ve bekar olduğu öğrenildi.



Şehidin bir hafta önce yeni bebeği olmuş


Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen El Bab operasyonunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan'ın Eskişehir'deki baba ocağına ateş düştü. Şehidin daha bir hafta önce yeni bebeğinin olduğu detayı ise yürekleri dağladı.



Tunceli'de görev yaparken 5. Hudut Tugay Komutanlığı'nda geçici görevle katıldığı Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen El Bab operasyonunda şehit düşen Özcan'ın şahadet haberi, Eskişehir Vali Yardımcısı İsmail Küreci'nin makam şoförü olan baba Mehmet Özcan ve Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde çalışan anne Melek Özcan'a iş yerlerinde verildi. Daha sonra acılı aile, askeri erkan eşliğinde Yıldıztepe Mahallesi Yardımcı Sokak'taki evlerine getirildi. Evlerine girişleri sırasında gözyaşlarına boğulan baba Mehmet Özcan, anne Melek Özcan ve şehidin kardeşi Ramazan Özcan'ın gözyaşlarına boğulması yürekleri dağladı. Ayrıca askerler tarafından evli ve 2 çocuk babası olan şehidin baba ocağına dev Türk Bayrağı asıldı.



Öte yandan şehidin daha bir hafta önce yeni bebeğinin olduğu öğrenilirken, Piyade Uzman Çavuş Özcan'ın naaşının memleketi Günyüzü ilçesi Gümüşkonak Mahallesi'nde yarın defnedilmesi bekleniyor.







#Fırat Kalkanı
7 yıl önce