|

Şehit polisi sanık yaptılar

Zarrab davasında adı geçenlerin listesi jüri üyelerine sunuldu. Listede FETÖ’ye karşı etkin mücadelede bulunan Adana İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ile geçtiğimiz yıl Beşiktaş’taki saldırısında şehit olan Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu’nun da olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
08:00 - 29/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:54 - 29/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Şehit Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu-Reza Zarrab
Şehit Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu-Reza Zarrab

ABD’de görülecek Reza Zarrab davasında adı geçenlerin listesi New York Bölge savcısı Joon H. Kim tarafından mahkemeye sunuldu. Mahkeme başkanı yargıç Richard Berman jüri üyelerine uzun bir liste halinde isimler okuyup tanıyıp tanımadıklarını sordu. Bu uygulamanın asıl amacı ise jüri üyelerinin tarafsız olacaklarını duruşmalar başlamadan mahkeme huzurunda teyit etmek. Listede jürinin mahkeme sürecinde tanık, şüpheli, mağdur ya da müşteki olarak karşılaşacağı isimler yer alıyor.

ADANA EMNİYET MÜDÜRÜ DE LİSTEDE

Mahkemeye sunulan listede en dikkat çeken isimler arasında 10 Aralık 2016’da Beşiktaş’taki hain terör saldırısında şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu’nun da ismi oldu. Karakurdu’nun yanı sıra hali hazırda FETÖ ile etkin mücadelede bulunan Adana İl Emniyet Müdürü görevini yürüten Selami Yıldız’ın da ismi mahkemeye sunulan listede geçiyor. Karakurdu ve Yıldız’ın dava dosyasında adının geçtiği ve sanık listesinde yer alabilecekleri değerlendirmesinde bulunuluyor.


#Şehit Polis
#Reza Zarrab
#FETÖ
6 yıl önce