|

'Şimdi yalnız olmadığımı biliyorum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkın TL çağrısına karşı gösterdiği ilgiye teşekkür ederek "Yalnız kalsam da dediğimde tweetler art arda gelmeye başladı. 'Yalnız değilsin' tweetleri gelmeye başladı. Şimdi yalnız olmadığımı biliyorum" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta ciddi hamleler yaptığını söyledi.

Yeni Şafak
13:18 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:16 - 7/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 31. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Piyasada bir durgunluk olduğunu biz de görüyoruz, biliyoruz. Bu durgunluğun somut sebeplerinden ziyade, psikolojik ve provokatif faktörlerden kaynaklandığını da gayet iyi biliyoruz. Gerçekten de son günlerde döviz kurunun Türk lirası karşısındaki yükselişinin sebeplerine baktığımızda elle tutulur ciddi iktisadi karşılığı olan hiç bir husus göremiyoruz. Belirli mahfiller tarafından pompalanan olumsuz havanın yol açtığı suni bir kur yükselişiyle karşı karşıyayız. Biz de buna karşılık her zaman olduğu gibi devletin imkanlarını harekete geçirmenin yanında milletimizi bu konuda farklı bir anlamda yardıma çağırdık. Dedik ki 'gelin yastığınızın altındaki dövizleri Türk lirasına çevirin. Türk lirası olmazsa altına çevirin.' Çünkü karşılıksız para basmak suretiyle döviz baskısına bizi almak isteyenlere böyle bir cevabı verelim.





Olumsuz havanın ol açtığı suni bir kur yükselişi ile karşı karşıyayız. Devletin imkanlarının yanı sıra milletimizi döviz bozdurmaya çağırdık. Benim vatandaşım geldi, Türk lirasına yönlendi ve kim, nerede, elinde ne kadar dövizi varsa bunu Türk lirasına çevirmeye başladı. Milletime teşekkür ediyorum. Vatandaşlarıma teşekkür ediyorum, sağ olsunlar, var olsunlar. Bu millet, eğer dert vatan ise, millet ise ne diyor, 'Gerisi teferruattır.' Elinde ne varsa hemen gitti Türk lirasına çevirmeye başladı. Bu konudaki kararlılığın devam edeceğine inanıyorum.



Değerli kardeşlerim ekonomide maruz kaldığımız bu saldırıyla ilk defa kalkışmıyoruz. Biz aldığımız tedbir ve kaynaklarla tüm bunların yanında tüm teşebbüsleri bertaraf ettik. İktidar olmadan önce gecelik 7 bin faizler oldu mu? Bunu Osmanlı'ya yaptılar yüzde 900 ile bizim dönemimizde çok yapmaya çalıştılar ama biz önlerini kestik. Biz bu milleti faiz lobisine mahkum etmeyeceğiz dedik. 4,6'ya kadar düştü, Gezi ile karşımıza çıktılar. Çift haneliye orada tekrar çıktı. Onun için diyorum ki 'Yalnız kalsam da' dediğimde tweetler art arda gelmeye başladı. 'Yalnız değilsin' tweetleri gelmeye başladı. Şimdi yalnız olmadığımı biliyorum. Bizler döviz baskısına karşı çıkacağız ve Türk Lirası'nı değerlendireceğiz.




"Ekonomi silahını bir kez daha bize doğrulttular
"


Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta ciddi hamleler yaptığı, Meclis'te cumhurbaşkanlığı sistemine geçişle ilgili yeni adımların arifesinde bulunduğu, Avrupa Birliği ile ilgili önemli kararlar almak üzere olduğu şu günlerde ekonomi silahını bir kez daha bize doğrulttular.



Rusya'dan bir şey mi alacağız, Rus parasıyla, Çin'le, İran'la konuştum. Onlardan bir şey aldığımız zaman onların parasıyla bizden bir şey aldıkları zaman bizim paramızla alacaklar. Kur baskısının altında kalmayacağız.





Tüm işadamlarımıza, esnafımıza da sesleniyorum. Yaşadığınız sıkıntıları biliyorum ama ülkenize sahip çıkınız.



Akif ne diyor, 'Yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum, kesilir belki fakat çekmeye gelmez boynum.' İşte bu anlayışla ülkemizdeki tüm iş adamlarımızı, yatırımcılarımızı, esnafımızı, sanatkarımızı, tüccarımızı harekete geçmeye çağırıyorum. Gelin şu ekonomi çarkına hep birlikte bir ivme verelim.




Almanya'ya tepki


Ayşenur Bahçekapılı'yı saatlerce bekletiyorlar. Sen teröristi alıyorsun ama TBMM Başkanvekilini orada saatlerce bekletiyorsun. Bunlara aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra Erdoğan diktatör oluyor.



Şehitlerimizin kanlarını helal ettirmek için hep birlikte daha çok çalışacağız muhtarlarımıza demokrasimizin tabandaki temsilcileri oalrak çok önemli görevler düşüyor mahallelerinizdekileri harekete geçirmeniz çok önemli. Bir kez daha bu gazi mekana teşrifiniz için teşekkür ediyorum.




#Recep Tayyip Erdoğan
#Cumhurbaşkanlığı Külliyesi
#Muhtarlar Toplantısı
7 yıl önce