|

Vahşi infaz

HDP Eşbaşkanı Demirtaş ve PKK elebaşı Bayık’ın “silahlanın!” çağrısının ardından PKK vahşi infazlarına yeniden başladı. Örgütün takibe aldığı iki polis, dün Ceylanpınar’daki evlerinde uyurken şehit edildi. Çevik Kuvvet ve Terörle Mücadele’de görevli polisler Okan Acar ve Feyyaz Yumuşak birer kurşunla infaz edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 23/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:33 - 23/07/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Şanlıurfa'nın Suruç ilesinde 32 kişinin öldüğü kanlı saldırı sonrası Türkiye'yi hedef alan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın, “Artık halkımız kendi güvenliğini almak durumunda. Tüm il ve ilçe teşkilatlarımız kendi güvenlik tedbirlerini almalıdırlar" açıklaması ve PKK elebaşı Cemil Bayık'ın “isyan çağrısı"nın ardından PKK'lılar ki genç polisi şehit eti.



3. KATA TIRMANDILAR




Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin dış mahallelerinden Bahçelievler Mahallesi'ndeki bir apartmanın 3. katında yaşayan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Feyyaz Yumuşak (25) ile Çevik Kuvvet'te görevli polis memuru Okan Acar (24), dün sabaha karşı evlerine giren PKK'lı teröristler tarafından yataklarında şehit edildi. Polisleri 2 gün boyunca takip eden teröristlerden 2'si, havanın sıcak olmasından dolayı pencereleri ve balkon kapıları açık olan 3. kattaki eve tırmanarak girerken, diğer 2'si ise gözcülük yaptı. PKK'lılar, yataklarında uyumakta olan polislerden birini ensesinden, diğerini ise başından vurarak şehit etti. Teröristler, polislerin kimliklerini ve silahlarını da gasp ettikten sonra binadan ayrıldı.



SİLAH SESİ DUYMADILAR


Bina sakinleri, olay sırasında silah sesi duymadıklarını ifade etti. Ailelerin de yaşadığı apartmanda toplam 9 polisin ikamet ettiği, 7'sinin Suruç saldırısı nedeniyle olay günü göreve çağırıldıkları öğrenildi. Şehit polis memuru Feyyaz Yumuşak'ın aynı zamanda Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenci olduğu kaydedildi. Saldırının ardından olay yeri inceleme ekipleri ise 3. kattaki binanın içinde ve dışında yaklaşık 6 saat süren detaylı inceleme yaptı. İnfazın 7.65 milimetre çapında silahla ve bitişik nizam atışla gerçekleştirildği belirlendi. Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük'in yanı sıra Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ve İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Cenazelerin binadan çıkarılışı esnasında polis görüntü alınmaması için adeta etten duvar ördü. Şehitlerin cenazeleri, otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumuna getirildi. 2 şehit için bugün Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlenecek.



KATLİAM TİMLERİ ŞEHİRLERDE


İnfazları üstlenen PKK'nın askeri kanadı HPG, “Suruç'un intikamını aldık" açıklaması yaptı. Öte yandan, güvenlik birimlerinin tespitlerine göre, terör örgütünün merkezi Kandil'den gelen talimat üzerine çok sayıda silahlı PKK timi kırsal bölgelerden yerleşim yerlerine kaydırıldı. Örgüt, eylem alanı olarak seçtiği bölgelerde suikast ve bomalı saldırı yapmak üzere 10 ile 30 kişi arasında değişen terörist grupları gönderdi. Bu yerlerden birinin Mardin'e bağlı Kızıltepe ilçesi olduğu belirtildi. İstihbarat kaynaklarına göre 25 kişilik bir terörist grubu eylem talimatını beklemek üzere ilçede konuşlandırıldı.



'Dikkat et demiştim'




Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı Kargın Yenice köyünde oturan Yumuşak ailesi de oğullarının şehadet haberiyle birlikte gözyaşlarına boğuldu. Şehidin babası Mustafa Yumuşak, “En son Suruç'ta patlama olduğunda oğlumu aramıştım. 'Oğlum dikkat et kendine' demiştim" Doğu görevinin bitmesine bir yıl kalmıştı. Gelince evlendirecektik. Temmuzda bir senesi dolacaktı. Daha önce İstanbul'daydı, oraya tayini çıktı. Evlendirelim demiştik ama 'geleyim, gel git olmasın, Doğu görevini bitireyim gelince evlenirim' diyordu . Ama olmadı işte" dedi.



Yakınları sinir krizi geçirdi




Şehit polis memuru Okan Acar'ın Niğde'deki baba ocağında hüzün var. Acı haberin ulaşmasının ardından, anne Zehra Acar ve bazı yakınları sinir krizi geçirdi. Acar'ın akrabaları na 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Geçen yıl babasını kaybeden şehit polisin, kendi isteğiyle şark görevine gittiği öğrenildi.





--------------------------------------------------------------------------------


sorgulama sayfası


#Suruç
#Selahattin Demirtaş
#Ceylanpınar
#Okan Acar
#Feyyaz Yumuşak
9 yıl önce