|

Vereceğimiz bilgi Kandil’e ulaşırdı

Terör operasyonlarına yönelik Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye bilgi verdiğini belirten Davutoğlu, Demirtaş’ı neden aramadığını açıkladı: Teröre karşı açık tavır almayanların bilgilendirilme hakları yoktur. Verilen bir bilgi kaç dakika sonra Kandil’e ulaşacak, bundan dahi emin değilsek nasıl bir bilgilendirme yapabiliriz.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:53 - 30/07/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, son gelişmeleri değerlendirdiği partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli mesajlar verdi. Davutoğlu, özetle şunları söyledi: 7 Haziran'dan bugüne kadar bilinçli, kasıtlı ve planlı bir terör tırmanmasıyla karşı karşıyayız. Birtakım şer odakları Türkiye'ye karşı harekete geçti. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için çaba sarfederken, üç terör örgütü aynı anda hükümet kurma çalışmalarını ve ülkede demokrasinin sağlıklı işleyişini sabote etmek için harekete geçti.



SİYASİ GÖRÜNÜMLÜ ŞAHSİYETLER


Bugün hala barıştan bahseden siyasi görünümlü bazı şahsiyetler önce bunun hesabını verecekler. Herhangi bir kınama duydunuz mu onlardan? Şimdi barış çağrısında bulunanlara, özellikle HDP'lilere söylüyorum: Suruç'ta, gelin ortak deklarasyonla DAEŞ terörünü kınayalım derken neredeydiler? Kandil'den alacakları talimatı bekliyorlardı. Madem ki talimat aldıkları bir yer var, talimat aldıkları yeri gerektiği zaman cezalandırırız.



MESAJI ALDIK VE GEREĞİNİ YAPTIK


Madem ki 3 ayaklı 3 hedef vardı, DAEŞ, DHKP-C, PKK; Türkiye'nin demokrasisi, kamu düzeni ve itibarı için 3 ayaklı, 3 hedefe dönük operasyonu başlattık. DAEŞ, DHKP-C ve PKK, eş zamanlı operasyonla hak ettikleri cevabı gördüler. Mesajı aldık ve o mesajın gereği olan mesajı o odaklara gönderdik, göndermeye de devam edeceğiz. Bir vatandaşımızın canına kast eden olursa, dünyanın neresinde olursa olsun, dünyayı başlarına yıkarız.



İSTERSE 3 DEĞİL 33 OLSUN


Nasıl onlar noktasal değil, eş zamanlı ve kapsamlı bir saldırıda bulunmuşlarsa, biz de bu operasyonları noktasal operasyonlar olarak görmüyoruz. Eş zamanlı olarak üç değil, 33 terör örgütüyle de mücadele etmeye kudretimiz yeter ve bu kudreti göstereceğiz. Türkiye'deki silahlı unsurlar silahları bırakana, Türkiye'yi terk edene, kamu düzeni mutlak anlamda gerçekleşene kadar bu süreç devam edecektir.



HDP ÇAĞRIMI REDDETTİ


Suruç olayından sonra dörtlü deklarasyon için çağrıda bulundum. Ama HDP bunu kategorik olarak reddetti. Çünkü teröre karşı tavır aldıkları anda hani sırtlarını dayadıklarını iddia ettikleri kesime de tavır almaları gerekecekti. Operasyonlar başladıktan sonra pazar günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi arayarak operasyonlar hakkında bilgi verdim. 'Sayın Demirtaş'ı niye aramadınız' diye bir soru gündeme gelebilir.



İKİRCİKLİ TAVIR SERGİLEDİLER


Çünkü Demirtaş'ın ve eş başkanların Suruç olayından bu yana ve daha öncesinde terör konusundaki samimiyetsizlikleri açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. İkircikli tavır sergileyenlerle bizim görüşmelerimizin bir sınırı olur. Terör söz konusu olduğunda, ülkenin demokrasi geleceği söz konusu olduğunda açık tavır sergilemeyenlerin teröre karşı mücadele konusunda bilgilendirilme hakları yoktur. Verilen bir bilgi kaç dakika sonra Kandil'e ulaşacak, bundan dahi emin değilsek nasıl bir bilgilendirme yapabiliriz? Hala terör dolayısıyla katledilen vatandaşlarımız için bir kınama bile yayınlayamayanların teröre karşı mücadelesinden emin olabilir miyiz?



Başbakan'dan 4 kesime mesaj


Davutoğlu, yaptığı konuşmada, dört kesime mesaj verdi. Birinci mesajı halka vereceğini belirten Davutoğlu, “Ülkemizin geleceği, huzuru, devletimizin bekası için ne gerekiyorsa yapan bir hükümetinizin olduğundan emin olun. Devletimize, ülkemize, ve hükümetinize güvenin" dedi. İkinci mesajını siyasi partilere veren Davutoğlu, bugünlerin insan hak ve özgürlükleri ve demokratik ilkeler etrafında ortak bir duruş sergileme günleri olduğunu söyledi. 3. mesajını, terör örgütleri ve onların arkasındaki odaklara veren Başbakan, “Türkiye artık bir hafta önceki konumda değildir. Bu süreç, silahlı unsurlar silahı bırakana, Türkiye'yi terk edene kadar devam edecektir" dedi. Son mesajını da uluslararası camiaya veren Davutoğlu, şunları söyledi: “121 ülke desteğini ifade etti. Her birine teşekkür ediyorum. Terörle mücadele aynı zamanda bir samimiyet testidir. Son bir hafta içinde verilen destek hem yalnız olmadığını göstermiştir. Tabii bu arada bazı ülkelerden ikircikli ve dostluğumuza yakışmayan ifadeler de geldi. Onları da not ettik."



Tavrınızı açık şekilde gösterin


Davutoğlu, “İşte bugün bir sınav günüdür" diyerek, kim teröre karşı açık bir tavır sergilerse onlarla diyalog kapılarının da işbirliği kapısının da dayanışma kapısının da açık olacağını ifade etti. Davutoğlu, “Bugün yine şu mesajı iletiyorlar; 'gelin barış için konuşalım'. Konuşalım. Biz barışı her zaman konuştuk ve çözüm sürecini hiçbir taviz vermeden, tam bir samimiyetle sürdüren AK Parti'dir. Peki siz samimi davrandınız mı? İkircikli tavırların sonuna gelinmiştir. Herkes tavrını açık ve net bir şekilde ortaya koymak zorundadır. DAEŞ terörünü kınadıkları gibi PKK terörünü de kınayabildikleri gün biz de onların çağrılarına cevap verir, oturur konuşuruz. Ama bunları yapmadıkları sürece millet nezdinde de bizim nezdimizde de sanık sandalyesindedirler, hesap verme makamındadırlar" dedi.



Heyetten bilgi aldı


Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet kurma sürecinde partisi adına CHP ile istikşafi görüşmeleri sürdüren heyetle biraraya geldi. Davutoğlu, TBMM'deki makamında, CHP ile görüşmeleri yürüten Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik, Cevdet Yılmaz Osman Can, Taha Özhan ve Ali İhsan Arslan'la görüştü. Heyet üyelerinin, temasların “medeni ve nitelikli süreçte" devam ettiğini ifade ettikleri, Başbakan Davutoğlu'nun da görüşmelerin böyle bir ortamda geçmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdiği kaydedildi.



MGK gibi güvenlik zirvesi


Güvenlik Zirvesi, dün Başbakan Davutoğlu başkanlığında geniş bir katılımla Çankaya'da gerçekleştirildi. 3,5 saatlik toplantıda terörle mücadele değerlendirildi.Toplantıya Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş, G.Kurmay Başkanı Necdet Özel, Bakanlar Kenan İpek, Sebahattin Öztürk, Vecdi Gönül, Kara Kuv. Komutanı Hulusi Akar, Jandarma Genel Kom. Abdullah Atay, G.Kurmay 2. Başkanı Yaşar Güler ve bürokratlar katıldı.






-----------------------------------------------------------------


ne kadar?


neler?


haberi


haberi


erişime açıldı



#Ahmet Davutoğlu
#hdp
#Kılıçdaroğlu
#Güvenlik Zirvesi
9 yıl önce