|

Yeni İstanbul Başsavcısı'nın ilk icraatı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan İrfan Fidan'ın ilk icraatı daha önce Kökçü'den alınan Hrant Dink cinayetine ilişkin jandarma bağlantısını içeren soruşturma dosyasını Savcı Gökalp Kökçü'ye geri vermek oldu.

Yeni Şafak
13:57 - 28/07/2016 четверг
Güncelleme: 11:02 - 28/07/2016 четверг
Diğer

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmali olduğuna ilişkin iddiaların yer aldığı soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü iddianamesini tamamlamış Başsavcılığın onayına sunmuştu. Başsavcılık iddianameyi iki kez iade etmiş o dönem Başsavcı olan Hadi Salihoğlu şaşırtıcı bir şekilde Gökalp Kökçü'yü Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan alarak adliyedeki başka bir büroda görevlendirmişti.



Sabah'ta yer alan bilgilere göre; Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmaline ilişkin dosyaya hakim olan Gökalp Kökçü'nün bu dosyadan alınması adli çevrelerce garipsenmişti.Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'na Başsavcı Vekili olarak atanan İrfan Fidan dosyayı Hrant Dink cinayetine ilişkin jandarma bağlantısını içeren ve kamu görevlilerinin ihmaline ilişkin dosyadan ayrılan soruşturmayı bizzat kendisi yürütmeye başlamıştı. Hatta iki gün önce bu kapsamda bir de operasyon yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul ve Trabzon'da eş zamanlı yapılan operasyonda jandarma yarbay, iki jandarma astsubay, jandarma uzman çavuş ve bir yayınevi sahibi gözaltına alındı.





Dün itibari ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan İrfan Fidan'ın ilk icraatı Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmaline ilişkin konuda tüm detaylara sahip olan Savcı Gökalp Kökçü'yü Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevlendirmek oldu. İrfan Fidan Terör Bürosu'na görevlendirdiği Gökalp Kökçü'ye Hrant Dink dosyasını da yeniden teslim etti. Bundan böyle Hrant Dink dosyasına yeniden Savcı Gökalp Kökçü bakacak.



Dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Bölge Başsavcısı olmuş ve Salihoğlu'nun yerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan getirilmişti.






#İrfan Fidan
#Hrant Dink
8 лет назад