|

Yeni Şafak yazarları ne dedi?

Yeni Şafak yazarlarının Türkiye ve dünyadaki gündeme dair analizlerini sizler için özetledik...

Yeni Şafak
08:00 - 16/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 06:53 - 16/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Taha Kılınç-Fatma Barbarosoğlu-Kemal Öztürk-İbrahim Tenekeci-Mehmet Acet.
Taha Kılınç-Fatma Barbarosoğlu-Kemal Öztürk-İbrahim Tenekeci-Mehmet Acet.

Mehmet Acet, Kemal Öztürk, Taha Kılınç, Fatma Barbarosoğlu ve İbrahim Tenekeci'nin yazılarının en dikkati çeken bölümleri:








Devlet Bahçeli'yi anlama kılavuzu

MHP'nin Meclis Grubu dün, hiç olmadığı kadar hareketli, hiç olmadığı kadar canlı idi.




Daha önceki gözlemlerimizin aksine, partililer sanki üzerlerindeki ölü toprağını atmışlardı ve olup bitmekte olan her şey onlara ayrı bir mutluluk veriyor gibiydi.




'Kıyıya vurduktan sonra yeniden denize atılmış balık' misali can gelmişti herkesin yüzüne.




İlgi odağı olmak bunun sebeplerinden biriydi.





İstismarı önlemek için sıkı denetim gerekiyor

Daha çiçeği burnunda bir iletişim danışmanıydım, 2004 yılının yazıydı. Gelen telefon ve orada öğrendiğim kriz, beni bir anda yaşlandırdı sanki. Tatilimi o dakika kesip, hemen İstanbul'a döndüm.




Arayan TBMM Başkanı Bülent Arınç'tı. TBMM'ye bağlı olan Dolmabahçe Sarayı'nın çatısında bir çatlak oluşmuş, içeri sular akmış, Osmanlı döneminden kalma 4 tarihi halıyı ıslatmıştı. Görevliler bunu fark etmemiş, halılar alttan alta bir de çürümüştü. Durum vahimdi.



Kemal Öztürk'ün yazısının tamamını okumak için tıklayınız:

Kâbe'de Türkiye'ye gerçekten dua edildi mi?

Yıllar önce, Müslüman Kardeşler Teşkilâtı'nın (kısaca: İhvân) kurucusu Hasan el Bennâ'nın Araplıkla ilgili sözlerini okurken epey şaşırdığımı hatırlıyorum. “Bütün ırklar, ümmet birliği içinde erimeli" gibi bir ön kabule çok alışık olduğumuzdan, Hasan el Bennâ'daki Araplık vurgusu hayallerimizdeki 'ümmet'le pek örtüşmüyordu çünkü.




Bu yazıyı yazarken, cümleleri tam olarak aktarabileyim diye Risâleler'e yeniden müracaat ettim. İşte Hasan el Bennâ'nın dilinden Araplar ve Araplık:




“Davetimizde, Araplığın belirgin ve vazgeçilmez bir yeri vardır. Araplar, İslâm'ın ilk ümmetidir. Arap coğrafyasının her bir karışını kendi toprağımız gibi kabul ederiz."





'Organizasyon bozukluğu'

"Bir elinde cımbız bir elinde ayna" ile dolaşan sosyal medya gündemi, bu defa, 43.'sü yapılan “Altın Kelebek" ödül törenindeki “rezalet" e kilitlendi.




Durum bazılarına göre skandal bazılarına göre “organizasyon bozukluğu".




Densiz bir sunucunun diye bir cümleye başlayabilirim. Ama o sunucunun kimyası ve performansı herkes tarafından bilindiğine göre, onu oraya konuşlandıranların mesuliyetini merkeze almak daha doğru bir yaklaşım olacaktır.





'İman' evvela burada kendini gösteriyor

Son zamanlarda duyduğum en anlamlı cümlelerden biri: “Türkiye bir mesuliyetin adıdır.” Sayın Nail Olpak söyledi bunu.




Mesuliyet ve mensubiyet kavramlarını daima birlikte anıyoruz. Mesuliyetin imandan kaynaklanan bir duygu olduğunu biliyoruz. Bir de mecburiyet var. Mesuliyet ve mensubiyetten doğan. Mesela 15 Temmuz gecesi tankların karşısına dikilmeye mecburduk. Şartlar ne olursa olsun milletimizi ve memleketimizi sevmeye mecburuz.




Gazeteler önümüzde. Her gün çok sayıda ihanet haberi okuyoruz. Nihayetinde suçlu ile haini birbirinden ayıracak vaziyetteyiz.






#Mehmet Acet
#Kemal Öztürk
#Taha Kılınç
#Fatma Barbarosoğlu
#İbrahim Tenekeci
7 yıl önce