|

Sınavsız model söz konusu değil

Üniversiteye girişte sınavsız bir modelin bu yıl için söz konusu olmadığını bildiren YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, “Üniversiteye giriş sistemini daha yalınlaştıran, daha sade bir sisteme yönelik hazırlığımız var. Öğrencilerimizin çalışma şekillerini etkileyecek bir değişiklik söz konusu olmayacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:22 - 23/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Sınavsız model söz konusu değil
Sınavsız model söz konusu değil

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversiteye girişte sınavsız bir modelin söz konusu olmadığını belirtti. Saraç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversite giriş sisteminde bir çalışma yapıldığı yönündeki açıklamalarına ilişkin, değerlendirmelerde bulundu. Saraç, “Anadolu’nun herhangi bir yerinden gelen imkanları sınırlı bir çocuk, bu merkezi sistemle Türkiye’nin en başarılı üniversitelerine girebiliyor. Demek ki adil bir düzenek” dedi. Üniversite giriş sisteminde de aksayan ya da iyileştirmeye ihtiyaç duyulan taraflar için YÖK’te bir yıl önce bir çalışma başlattıklarını ve zaman zaman Cumhurbaşkanına arz ettiklerini belirten Saraç, şöyle devam etti: “Üniversiteye girişte sınavsız bir model bugünkü şartlarda söz konusu olamaz. Sosyal adaleti sağlayan merkezi sınav bu yıl yine gerçekleştirilecek. YÖK’teki çalışmamız, sınavsız geçişe yönelik değil, mevcut merkezi yerleştirme ve merkezi sınavın aksayan taraflarını gidermeye, iyileştirmeye dönük ama özellikle yalınlaştırma ve bu sınavların yönetimini daha kolaylaştırmaya yönelik"


AİLELER KESİNLİKLE TEDİRGİN OLMASIN

Yükseköğretimde üzerinde iyi çalışılmayan büyük radikal değişikliklerin bazen yıkıcı tesirleri olabileceğine dikkati çeken Saraç, “Bundan dolayı giriş sistemini daha yalınlaştıran, daha sade bir sisteme yönelik bir hazırlığımız var. Fakat öğrencilerimiz

ve ailelerimiz kesinlikle tedirgin olmasınlar. Çalışma şekillerini etkileyecek bir değişiklik söz konusu olmayacak.

Ailelerimiz ve öğrencilerimiz, asla tedirgin olmasınlar” şeklinde konuştu.

  • ikinci üniversite kayıtları uzatıldı
  • Anadolu Üniversitesinin (AÜ) Açıköğretim ile İktisat ve İşletme Fakültelerine 2017-2018 Öğretim Yılı “ikinci üniversite” internet başvuru ve kayıt işlemlerinin 6 Ekim’e kadar uzatıldığı bildirildi. Yükseköğretim programında kayıtlı öğrenciler, açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere internet üzerinden başvurduktan sonra kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek. Adaylar,
    adresinden internet başvurularını gerçekleştirebilecek. Daha sonra banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayabilecek.
#üniversite
#Eğitim
#AÖF
7 yıl önce