|

AKM tanıtımına ünlü akını

Yıkılarak opera binasına dönüştürülecek olan İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) proje tanıtımı bugün yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde gerçekleşen tanıtım toplantısına sanat dünyasından birçok isim katıldı.

Yeni Şafak ve
13:05 - 6/11/2017 الإثنين
Güncelleme: 17:10 - 6/11/2017 الإثنين
Yeni Şafak
AKM'nin tanıtım toplantısına sanat dünyasından birçok isim katıldı.
AKM'nin tanıtım toplantısına sanat dünyasından birçok isim katıldı.

Yıkılarak opera binasına dönüştürülecek olan İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) proje tanıtımı bugün yapıldı. 2008'de kapılarını kapatan AKM projesini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Projenin tasarımına dair yeni görüntüler ilk kez yayınlandı. Yeni AKM, modern mimarisiyle dikkati çekiyor.

Kullanılmayacak halde

Kapılarını 2008'de kapatan AKM'nin son hali geçtiğimiz günlerde görüntülendi. Yetkililerden alınan bilgiye göre; güçlendirme, tadilat ve tamirat işi kapsamında ilk iş olarak yapılan söküm (iç ve dış kaplama malzemelerinin sökülmesi) işleminden sonra, binada yıllar içinde oluşan tahribat ortaya çıktı.

  • Kiriş ve kolonlarında ufalanmalar, kullanılan demirlerin çürümesi, dolayısıyla parça parça ele geldiği, zemin ve tavanlarda delikler oluştuğu gözleniyor. Zeminin hemen her yerinde duvar ve tavandan dökülen beton parçaları ve kum olduğu dikkati çekiyor.

Sanat dünyası tanıtım toplantısına akın etti

Bugün gerçekleşen tanıtım toplantısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Milletvekili Nabi Avcı ve daha birçok isim katıldı. 2019 yılında kapılarını sanatseverlere açması beklenen AKM'nin tanıtım toplantısına sanat dünyasından katılım yoğundu.

İşte tanıtım toplantısına katılan o isimler:
- Orhan Gencebay
-Berdan Mardini
- Ebru Yaşar
- Hande Yener
- Oya Başar
- Metin Özülkü, Ahmet Selçuk İlkan
- Hakan Aysev
- Ajda Pekkan


#Recep Tayyip Erdoğan
#AKM
#Ajda Pekkan
#Gülben Ergen
#Serkan Kaya
٪d سنوات قبل