|

Bir seferde 5 kuzu şaşırttı

Çanakkale'nin Lapseki ilçesindeki bir üreticinin kıvırcık cinsi koyunu bir batında 5 kuzu dünyaya getirdi. İsmail Kocaeren, koyunun her seferinde bir tane daha fazla doğum yaptığını ve kuzuları asla satmadığını söyledi.

Yeni Şafak
10:51 - 7/11/2017 Salı
Güncelleme: 10:59 - 7/11/2017 Salı
AA
 Kocaeren, kıvırcık cinsi koyununun her geçen yıl bir fazla doğum yaptığını söyledi.
Kocaeren, kıvırcık cinsi koyununun her geçen yıl bir fazla doğum yaptığını söyledi.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde bir üreticinin koyunu bir batında 5 kuzu doğurdu. Uzun yıllardır küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan 63 yaşındaki İsmail Kocaeren, bir süre önce kıvırcık cinsi koyun satın aldı. Koyun ilk yıl 2, ikinci yıl 3, dördüncü yıl ise 4 kuzu doğurdu.

Bu yıl beşinci kez doğum yapan koyun bir batında 5 kuzu doğurunca sahibi Kocaeren ve ailesi şaşkınlık yaşadı. Kocaeren, kıvırcık cinsi koyununun her geçen yıl bir fazla doğum yaptığını söyledi.


Bin lira verseler de satmıyor

Bu yıl 5 yavrunun sevincini yaşadıklarını dile getiren İsmail Kocaeren, "Doğum başladığında bir, iki, üç, dört derken ardında beşinci kuzu geldi. Kedi yavrusu gibi hepsi. Kuzular çok sağlıklı maşallah. Kıvırcık cinsi koyun 3 kuzudan aşağı doğum yapmıyor. Kuzularını satmıyorum" dedi.

Bir kuzunun fiyatının 150-200 lira olduğunu ancak bin lira verseler bile bu hayvanları satmayacağını ifade eden Kocaeren, "Çocuklarım gibi baktığım hayvanlarımı görmeden yaşayamıyorum" diye konuştu.

#Çanakkale
#Lapseki
6 yıl önce