|

Ertuğrul 'Bilal' oldu

Diriliş Ertuğrul’un başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan, Bilal-i Habeşi’nin hayatını konu alan 30 milyon dolarlık Hollywood yapımı animasyon filminde ‘Bilal’i seslendirdi. Filmin önümüzdeki ay Türkiye'de izleyiciyle buluşacağı, dünyada 500 sinemada vizyona gireceği bildirildi.

Yeni Şafak
09:18 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 06:29 - 8/12/2016 Perşembe
Diğer
Diriliş Ertuğrul dizisinde başrol olan Engin Altan Düzyatan Bilal-i Habeşi'yi seslendirecek.
Diriliş Ertuğrul dizisinde başrol olan Engin Altan Düzyatan Bilal-i Habeşi'yi seslendirecek.

Dünyanın en büyük yapım şirketlerinden Barajoun'un 30 milyon dolar bütçe ve 250 kişilik Hollywood'un dev animasyon ekibi ile hazırladığı filmde 'Bilal'i, Diriliş Ertuğrul'un başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan seslendirecek. İngilizce dublajda Ian Mcshane, Adewale Akinnuoye ve Andre Robinson gibi Hollywood'un önemli isimlerinin yer aldığı filmin Türkçe dublajı için birçok isimle görüşüldü. Filmin başkahramanı olan 'Bilal' için yapım şirketi Engin Altan Düzyatan ile anlaştı. Türkiye'nin en iyi seslerinden biri olan Düzyatan, filmde 'Bilal' karakterine ses verecek. Bilal-i Habeşi'nin çocukluğu ile başlayan ve özgürlük mücadelesinin anlatıldığı film, 500 sinemada vizyona girecek.



Ocak ayında vizyonda


Milliyet'in haberine göre; Hollywood senaryo ekibinin iki yıl süren çalışmalarının sonucunda kaleme aldığı proje, İslam âleminde ezanı ilk okuyan Müslüman olarak bilinen Bilal-i Habeş'in çocukluğu ile başlayan özgürlük mücadelesinin anlatıldığı bir animasyon filmi.


Daha önce 'Batman', 'Shrek' ve 'Harry Potter' gibi başarılı animasyon filmlerine imza atmış bir ekibin bir araya gelerek hayat verdiği 'Bilal', üstlendiği misyon dışında senaryosu, efektleri ve müziğiyle de izleyenlerin dikkatini çekecek. Ocak ayında 500 sinemada gösterilecek 110 dakikalık filmde, 12 ana 80 yan karakter yer alıyor.








#Bilal-i Habeşi
#Diriliş Ertuğrul
#Ertuğrul Gazi
#Engin Altan Düzyatan
7 yıl önce