|

Yeni Şafak yazarlarından "Başka Türkiye Yok" çağrısı

Yeni Şafak'ın sosyal dayanışma daveti geniş yankı buldu. Her çevreden destek verenlerin ortak görüşü "Türkiye'ye sahip çıkalım" oldu. Yeni Şafak yazarları İsmail Kılıçarslan, Leyla İpekçi ve Kemal Öztürk de bu çağrıya köşelerinden karşılık verdiler.

Yeni Şafak
11:07 - 20/10/2015 Salı
Güncelleme: 11:41 - 20/10/2015 Salı
Yeni Şafak

Yeni Şafak dün tüm Türkiye'yi teröre karşı omuz omuza vermeye, kutuplaşmaya karşı iletişim kanallarını açmaya, sosyal dayanışmaya davet etti. Çağrı her çevreden büyük destek görürken, aydınlar da köşelerine taşıdılar.



Yeni Şafak yazarları İsmail Kılıçarslan, Leyla İpekçi ve Kemal Öztürk, "Başka Türkiye Yok" çağrısı hakkında yazdılar.





Biliyorum bazıları gerçekten ihanet içinde ama yine iyi biliyorum, en sert eleştiriyi yapsa da, bir çok insan ülkesine ihanet içinde değil. Büyük bir iletişim krizi yaşıyoruz, net olan budur benim gördüğüm. “Sağırlar dövüşü" diyorum bu duruma, kör dövüşünden daha tehlikeli. Duymadan, duyduğunu anlamadan, görerek kavgaya devam etmek...





Bütün ağırlığıyla 'Başka Türkiye Yok!' diyebilen insan sayısı ne kadar artarsa 'Başka Türkiye Var!' cümlesi o derece mümkün olacak. 2000'li yıllarda Türkiye'nin yaşadığı olumlu dönüşümler kimsenin değil, en başta bu toplumsal vasatın sorumluluk alması ile gerçekleşti. Şimdi bir kez daha bu büyük sorumluluğu almanın ve 'başka Türkiye mümkün' diye haykırmanın sırasıdır. Yoksa her şey için geç, hem de çok geç olacak.





Herkesin gönlünde farklı bir Türkiye tasavvuru hep oldu, olacak. Ama başka Türkiye yok. Birbirimize dar ettiğimiz her farklı tasavvur Türkiye'nin gönlüne sığıyor, sığar. Bir an önce bunu görecek basiret ve feraset diliyorum hepimize.


#Leyla İpekçi
#İsmail Kılıçarslan
#Kemal Öztürk
#Başka Türkiye yok
9 yıl önce