|

Evden çalışmak verimi artırıyor

ABD'de yapılan bir araştırmada evden çalışmanın verimi artırdığı öne sürüldü. Anket çalışmasıyla derlenen araştırmaya göre ABD'lilerin üçte ikisinin evden çalışmanın verimi artırdığını düşündüğü ortaya çıktı. Çoğu çalışana göre evden çalışma zamanın daha iyi yönetilmesini sağlayarak üretkenliği artırıyor. Peki, evden çalışmak ne kadar verimli?

14:41 - 9/05/2020 Cumartesi
Güncelleme: 15:55 - 5/08/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Yapılan araştırmalara göre evden çalışmak verimi artırıyor.
Yapılan araştırmalara göre evden çalışmak verimi artırıyor.

ABD'de yapılan bir araştırmada evden çalışmanın verimi artırdığı ortaya çıktı. Yapılan bir ankette ABD'lilerin üçte kisi evde daha verimli çalıştığını söyledi.

Araştırma sonucunda ayrıca kendini yalnız hisseden ve işleri başkalarına bağlı olan insanların daha verimsiz çalıştıkları ortaya çıktı.

Evden çalışmak ne kadar verimli?

Evden çalışma ile iş ve sosyal hayatın daha dengeli tutulduğunu ve zamanın iyi yönetildiğini belirten katılımcılar bu sayede üretkenliklerinin arttığını belirtti.

Bir milyon vaka ve 76 binden fazla ölümün yaşandığı ABD'de 33 milyon kişi işsiz kalırken milyonlarca insan da evden çalışmaya başladı.


Google ve Facebook gibi şirketler çalışanlarına 2021'e kadar evden çalışma izni verdi.

Evden çalışanlar daha mutlu

Yapılan başka bir araştırmaya göre evden çalışanların büyük çoğunluğu her zamankinden farklı olarak daha rahat giyindiğini, işe daha iyi odaklandığını, çalışma saatlerini bir ölçüde kendi ayarladığını, işe gitmek için makyaj, traş olma gibi özel bir hazırlık yapmadığını, yemek seçiminde daha rahat olduğunu, soğan, sarımsak gibi yiyecekleri rahatça yiyebildiğini, iş toplantılarını internetten yaptığını ve daha uzun saatler çalıştığını söyledi. Hal böyle olunca
.


#abd
#araştırma
#facebook
#evden çalışma
4 yıl önce