|

Blackberry OS öldü, yaşasın Android!

Daha Motorola'nın şokunu atlatmamışken şimdi de bu geldi!

Yeni Şafak ve
14:12 - 10/01/2016 Pazar
Güncelleme: 12:12 - 10/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

Bildiğimiz gibi bundan birkaç gün önce

demiş ve 90'lı yıllara damgasını vuran dev üreticiyi yad etmiştik. İşte şimdi bir başka üzücü haber de Blackberry cephesinden geldi.



BlackBerry CEO'su John Chen, CES 2016 Fuarı'nda oldukça kritik diyebileceğimiz bir açıklamada bulunarak 'dolaylı yoldan' Blackberry OS'yi sonlandırdıklarını

. Dolaylı diyoruz çünkü doğrudan bir ifade yok. Bununla birlikte Chen ''2016 yılı için 1 veya 2 adet yeni telefon çıkarmayı düşünüyoruz ve bunların her ikisi de Android tabanlı olacak.'' diyor ki bunun pratikteki karşılığı BB OS'nin fişinin çekilmiş oluşu.



Ki zaten Chen'in doğrudan 'BB OS'li model gelecek mi?' sorusuna yanıt olarak 'henüz belli değil' ifadesini kullanmış olması da kararı doğrulatan bir diğer açıklama olarak değerlendirebiliriz.



Tabii BB OS'nin baltalanacak olması halihazırdaki BB10 tabanlı modellerin yetim kalışına falan sebep olmayacak. Zaten Chen de güncellemelere tam gaz devam edileceğinin altını çiziyor. Bununla birlikte yeni bir BB OS tabanlı cihaz -bir mucize olmazsa- gelmeyecek artık.












#blackberry
#android
#google
#John Chen
8 yıl önce