|

Ramazan Bayramı ne zaman? 2017 Bayram tatili kaç gün?

2017 Ramazan Bayram ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün hangi güne denk geliyor? 3 aylara girilmesiyle 11 ayın sultanı Ramazanın yaklaşmasıyla Ramazan Bayramının ve Kadir gecesinin hangi güne denk geldiği merakı giderek artıyor. Müslümanların kutsal olan iki Bayramı bulunmaktadır. Bunlar; Ramazan ve Kurban bayramlarıdır. Tail planı yapan çalışanlarında yakından takip ettiği resmi tatil olan Ramazan bayramı ne zaman? İşte 2017 Ramazan Bayramı tarihi...

Yeni Şafak
14:06 - 17/05/2017 Wednesday
Güncelleme: 14:24 - 17/05/2017 Wednesday
Diğer
2017 Ramazan Bayramı ne zaman? sorusunun yanıtı haberimizde.
2017 Ramazan Bayramı ne zaman? sorusunun yanıtı haberimizde.

Bayram ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün? sorularının yanıtı haberimizde sizlerle paylaştık. Müslümanların en değerli günlerinden olan bayramların önemine ayet ve hadisler çok sayıdadır. Resmi tatil olan Ramazan ve Kurban bayramlarının tarihlerine göre tatil planı yapan çalışanlar ayrıntıları bu yazımızdan takip edebilirler. 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının son 10 günü içerisinde kadir gecesi bulunmaktadır. Ramazan ayının sona ermesiyle Ramazan Bayramı başlamaktadır. Ramazan Bayramı, Ramazan ayıdan tutulan oruç sonrasında müminlere müjde niteliğinde olan bayramdır. Peki bayram ne zaman? Bayram hangi güne denk geliyor? Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

Ramazan Bayramı ne zaman?

25 Haziran 2017 Pazar günü başlayan Bayram, 27 Haziran 2017 Salı günü sona eriyor.

Ramazan bayramı kaç gün ve hangi güne denk geliyor?

11 ayın sultanı olan Ramazan ayından sonra başlayacak olan Ramazan bayramı pazar günü başlıyor ve salı günü sona eriyor. Ramazan bayramının uzatılacağına dair henüz resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Yapılacak tatil açıklamasını anında sizlerle paylaşacağız.

Ramazan ayı ve Ramazan bayramına dair ayet ve hadisler

1. Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah'ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir. (Bakara Suresi 185)

2. Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için Oruç,sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılındı. (Bakara Suresi 183)

3. Bunlar, tövbe edenler, ibâdet edenler, hamdedenler, oruç tutanlar , rükû’ ve secde edenler, iyiliği emredip kötülükten alıkoyanlar ve Allah’ın koyduğu sınırları hakkıyla koruyanlardır. Mü’minleri müjdele. (Tevbe Suresi 112)

4. Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helâl kılındı. Onlar, size örtüdürler, siz de onlara örtüsünüz. Allah, (Ramazan gecelerinde hanımlarınıza yaklaşarak) kendinize zulmetmekte olduğunuzu bildi de tövbenizi kabul edip sizi affetti. Artık eşlerinize yaklaşın ve Allah’ın sizin için yazıp takdir etmiş olduğu şeyi arayın. Şafağın aydınlığı gecenin karanlığından ayırt edilinceye (tan yeri ağarıncaya) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar orucu tam tutun. Bununla birlikte siz mescitlerde itikâfta iken eşlerinize yaklaşmayın. Bunlar, Allah’ın koyduğu sınırlardır. Bu sınırlara yaklaşmayın. Allah, kendine karşı gelmekten sakınsınlar diye, âyetlerini insanlara böylece açıklar. (Bakara Suresi 187)

5. İslam beş esas üzerine bina edilmiştir: Allah"tan başka ilah olmadığına ve Muhammed"in O"nun kulu ve elçisi olduguna şehadet etmek, namaz kılmak, oruç tutmak, Kabe"ye haccetmek, Ramazan orucu tutmak. (Tirmizi, İman 3, (2612))

6. Oruçlu için iki sevinç vardır: Biri,orucu açtığı
zaman
ki sevincidir; diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir. (Buhari, Savm, 2)

7. Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur(Müslim, Sıyam 2, (1079))

Bayramlaşma
Bayramlar, millî ve dinî duyguların, inanışların pekişmesi, taze ve canlı tutulması işlevi yanında, topluluğun birlik ve beraberliğini sağlamada ve

bunun bireylerin bilincinde yer etmesinde de büyük rol oynar. Aynı şekilde, kaynağını kültten alan sanat (müzik, halay) ve kaynağını mitten alan

edebiyat da aynı şekilde birleştirici etki ve işleve sahiptir; bireylerde ortak anlayışın doğmasını teşvik eder. “Müslümanların, en önemli sevinç günleri olan ve bizzat Hz. Peygamber tarafından ilân edilen ramazan ve kurban bayramlarında birbirlerini tebrik etmelerine” Arapça ve Osmanlıca’da muâyede, Türkçe’de bayramlaşma denilir. Bayramlaşmanın el sıkışmak, küçüklerin büyüklerin ellerini öpmesi, yemek ve tatlı ikram etme, hediyeleşme şeklindeki uygulamaları

zaman içinde gelişerek gelenek halini almıştır. İlk dönem müslümanlarının bayramlaşma şekli hakkında yeterli bilgi olmamakla birlikte, bayramlarda

“Allah kabul etsin” şeklindeki dileklerle tebrikleştikleri, bu tebrikleşmenin Emevîler devrinde de sürdürüldüğü bilinmektedir. Abbâsîler döneminde, başta Bağdat, Kudüs, Şam gibi büyük şehirler olmak üzere çeşitli merkezlerde canlı bir şekilde yapılan bayramlaşma ve kutlamalar sırasında tatlı ikram etme uygulaması Fâtımîler’de gelenekleşmeye başlamıştır. Selçuklular

zamanında da ramazan ve kurban bayramı kutlamalarına büyük önem verilir.
- 29 Mart 2017 - Çarşamba Günü | Üç Ayların Başlangıcı

- 27 Mayıs 2017 - Cumartesi Günü | Ramazan'ın Başlangıcı

- 21 Haziran 2017- Çarşamba Günü | Kadir Gecesi

- 24 Haziran 2017- Cumartesi Günü | Arefe

- 25 Haziran 2017– Pazar Günü| Ramazan Bayramı 1. Gün

- 26 Haziran 2017- Pazartesi Günü | Ramazan Bayramı 2. Gün

- 27 Haziran 2017 - Salı Günü | Ramazan Bayramı 3. Gün

- 31 Ağustos 2017- Perşembe Günü | Arefe

- 1 Eylül 2017 - Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün

- 2 Eylül 2017 - Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün

- 3 Eylül 2017 - Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün

- 4 Eylül 2017 - Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün

2017 Ramazan bayramı ne zaman? Ramazan bayram tatili kaç gün hangi güne denk geliyor? sorularının yanıtı haberimizde sizlerle paylaştık.

#Ramazan
#Ramazan ayı
#Ramazan bayramı
#Ramazan tatili
#Ramazan bayramı ne zaman?
#Ramazan bayramı hangi gün?
7 years ago