|

Snapchat nasıl kullanılır? Snapchat nedir?

Snapchat nasıl kullanılır? Snapchat nedir? sorularının cevabı haberimizde. Anlık olarak fotoğraf çekip paylaştığımız bir uygulamadır. Son zamanların en popüler fotoğraflı mesajlaşma uygulamasıdır. Snapchat nasıl kullanılır ne işe yarar? İşte bilinmeyenler...

Yeni Şafak
13:44 - 5/10/2023 Perşembe
Güncelleme: 13:44 - 5/10/2023 Perşembe
Diğer
​Snapchat nasıl kullanılır? Snapchat nedir?​ sorularının cevabı haberimizde.
​Snapchat nasıl kullanılır? Snapchat nedir?​ sorularının cevabı haberimizde.

Snapchat nasıl kullanılır? Snapchat nedir?sorularının cevabı haberimizde sizlerle paylaştık. Sosyal medyanın resimsel olarak paylaşım yapıldığı en popüler uygulamalarından biri de Snapchat'tir.

Snapchat nedir?

Snapchat, kullanıcıların fotoğraf çekebildikleri, video çekebildikleri, bunların üzerine not ekleme imkanı olan ve tüm bunları belli bir süreliğine paylaştıkları (1-10 sn.) bir sosyal mesajlaşma platformudur.

Snapchat nasıl kullanılır?

Snapchat hesabı açtıktan sonra önünüze gelecek olan ilk ekranda kendi isminizi, profil fotoğrafınızı, beni bekleyenler, arkadaşlarım ve arkadaş ekle menüleriyle kullanıma başlayabilirsiniz.

Ön ve arka kamerayla fotoğraflar çekerek fotoğraflar üzerinde oynayarak şekilden şekle sokarak eğlenceli hale getirebilirsiniz.

1-10 saniye aralıklarında çekilen videolara ve fotoğraflara sağdan sola sürükleyerek efekt verebilirsiniz.

Snapchat ile fotoğraf ve videolarınıza emojiler ekleyip, üzerine yazılar yazarak arkadaşlarınıza istediğiniz mesajı verebilirsiniz.

Fotoğraf ya da video çektikten sonra yukarıdaki 'T' işaretine tıklayarak yazı yazabilir, tut-sürükle-bırak metoduyla istediğiniz yere koyabilirsiniz.

Snapchat kullanımınıza göre size ödül ve puan verilmektedir.Ödüllerin üzerine bir kere tıklayarak ödülünüzün ne manaya geldiğini görebilirsiniz.

Snapchat ile aynı zamanda sohbette edebiliyorsunuz. Ekranı sola kaydırdığınızda direk sohbet ekranı önünüze geliyor. Burası üzerinden video, fotoğrafta gönderebilirsiniz.

Snapchatte video gönderme

Resim çekilirken bastığımız butona basılı tutarak video çekebilirsiniz. Aynı resimlerde olduğu gibi videolarda da filtreler var. Videonuzu hızlı veya yavaş hala getirebilirsiniz. Daha sonra videonuzu hikâyenizde paylaşmak için sağ alttaki tuşa basmanız yeterlidir.

Snapchat ne işe yarar?


Anlık mesajlaşma uygulaması olan Snapchat’le paylaştığınız video ya da fotoğraflarınız kısa bir süreliğine görüntülenebilmekte ve daha sonra silinmektedir. Kullanıcılar bu uygulama ile karşılıklı olarak yazılı metinler, ses, fotoğraf ya da video gönderebilmektedir. Daha önceden belirlenmiş süreler boyunca görüntülenebilen paylaşımlar Snapchat sunucusu ile kullanıcıların cihazlarından silinmektedir. Uygulamanın %70’ini kadınlar oluşturmakta ve en çok İngiltere ve ABD’de tercih edilmektedir.


Snapchat nasıl kullanılır? Snapchat nedir? sorularının yanıtını haberimizde sizlere sunduk.



#Snapchat
#Snapchat nedir?
#​Snapchat nasıl kullanılır?
5 ay önce
default-profile-img